Bij Investeringsadviseur kun je terecht voor verschillende aandelen tips. We willen onze lezers informeren over de mogelijkheden voor het beleggen in aandelen en wat er allemaal bij komt kijken als je zelf aandelen gaat kopen. In de bovenstaande artikelen geven we je tips & tricks omtrent aandelen. 

Aandelen kopen voor beginners

Zelf aandelen kopen voor beginners is niet zo moeilijk als het lijkt. Er zijn wel een aantal punten waar je goed op moet letten als je gaat beginnen met zelf online aandelen kopen. We snappen dat je enthousiast wordt van het investeren in aandelen en aan de slag wilt, maar neem vooral rustige en weloverwogen keuzes.

We raden je aan om je goed in te lezen voordat je gaat beginnen met het kopen van aandelen. Zo zullen we je hier enkele aandelen tips geven zodat jij zorgvuldig aan de slag kunt.

Beleg met geld dat je kunt missen

Wij begrijpen dat je natuurlijk zoveel mogelijk rendement wilt creëren, maar een van de belangrijkste aandelen tips is om te beleggen met geld dat je kunt missen. We willen namelijk niet dat je onnodig risico gaat lopen en al je geld verliest. Concreet betekent dit dat we je adviseren om niet te gaan beleggen met je boodschappengeld.

Dit is namelijk geld wat je niet kunt missen. Heb je een bedrag op je rekening staan waar je niets mee doet? Dit zou je kunnen inzetten. Denk goed na voordat je geld gaat investeren in aandelen, het risico bestaat dat je het verliest.

Verspreid je aandelen

Een andere aandelen tip is het spreiden van je beleggingen. Doordat je ervoor kiest om je geld te investeren in meerdere aandelen neem je minder risico. Het komt soms voor op de aandelenmarkt dat aandelen plotseling veel minder waard zijn. Dat hoort bij het stijgen en dalen van de aandelenmarkt. 

Als je in meerdere aandelen investeert, maakt het niet uit als er 1 aandeel zakt, omdat de andere aandelen wel hun waarde kunnen behouden. Hierdoor verlies je niet al je geld, omdat één aandeel in waarde is gezakt.

Beleg periodiek

Een van de andere aandelen tips is het periodiek beleggen. Het kan namelijk een grote stap zijn om gelijk veel geld te investeren wanneer je pas net begint. Maak daarom rustig op jouw tempo kennis met de aandelenmarkt door kleine bedragen in periodes te beleggen.

Er zijn meerdere brokers die dit idee met jou delen en je daar graag bij helpen. Neem daarom ook eens een kijkje tussen de brokers die op onze site staan en lees onze ervaringen.

Investeer in aandelen waar jij je goed bij voelt

Als je zelf aandelen gaat kopen raden we je alleen te investeren in waar jij je goed bij voelt en wat je snapt. Het kan verleidelijk zijn om te luisteren naar iemand die je goed kent en blindelings te investeren, maar zo wordt het lastig om de markt te volgen als je er niets van snapt. 

We hopen dat we je hebben kunnen helpen met onze aandelen tips. Voor meer uitgebreide informatie over aandelen kopen voor beginners en beleggen raden we je aan bovenstaande artikelen zorgvuldig door te lezen. Heb je vragen over aandelen? We staan voor je klaar!

Inzicht op de aandelenmarkt krijgen

Meer inzicht op de aandelenmarkt krijgen? Zorg dan dat je goed begrijpt wat beleggen inhoudt en welke risico’s erbij komen kijken. Daarnaast kun je online oefenen en het nieuws in de gaten te houden. Lees hier hoe je jezelf het beste kunt voorbereiden!

Lees verder