Hoe kun je online aandelen kopen?

Er zijn veel verschillende manieren om online aandelen te kopen. Je kunt namelijk zelf beleggen of ervoor kiezen om dit te laten automatiseren. Kies je ervoor om zelf te gaan beleggen dan kan dit bij veel verschillende partijen. Zo kun je kiezen voor DeGiro, Binck, ABN Amro en nog veel meer.

Kies je ervoor om een partij voor jou te laten beleggen, dan heb je ook een ruime keus. Binck Forward, ABN Amro Begeleid Beleggen, Knab Beheerd Beleggen en nog veel meer. Iedere partij hanteert andere voorwaarden. Als je zelf gaat beleggen moet je bijvoorbeeld minimaal €1 inleggen, laat je een partij voor jou beleggen dan heb je een minimale inleg met daaroverheen een percentage van beheerkosten.

Wanneer een partij jouw aandelen beheert brengt dit minder risico met zich mee dan wanneer je zelf gaat beleggen, daarentegen zijn de opbrengsten meestal ook lager. Voor online aandelen kopen kies je dus allereerst een partij uit, bijvoorbeeld Degiro. Daarna kies je aandelen op de aandelenmarkt, deze zijn opgedeeld in veel verschillende categorieën.

Hoe verdien je geld met online aandelen?

Je weet nu hoe je online aandelen kunt kopen, maar hoe verdien je eigenlijk geld met een aandeel. Stel je hebt een aandeel gekocht bij een beursgenoteerd bedrijf. Het bedrijf doet het erg goed en de waarde van jouw aandeel stijgt. Met het aandeel heb jij voor een deel eigendom in een bedrijf.

Je kunt dus het aandeel houden en een percentage van de winst uitgekeerd krijgen, dividend, dit is afhankelijk van hoeveel je hebt geïnvesteerd. Je kunt ook het aandeel verkopen voor een hogere waarde dan toen je het kocht, dit is ook je winst.

Hoeveel geld kan ik verdienen met online aandelen kopen?

Hoeveel geld je verdient met online aandelen kopen is van meerdere dingen afhankelijk. Ten eerste de grootte van jouw investering, hoe groter de investering des te meer winst bij een positief bedrijfsresultaat. Ten tweede de bedrijfsresultaten en ten derde de economie.

Zo zorgt het huidige COVID-19 virus voor een negatief resultaat bij talloze bedrijven, maar bij sommige bedrijven zijn de aandelen juist enorm gestegen. Bedrijven die bijvoorbeeld mondkapjes en ontsmettingsmiddelen verkopen, zijn heel erg gestegen.

Brengen aandelen veel risico met zich mee?

Zoals we net vertelden zijn er een aantal factoren die meespelen met het bepalen van jouw winst. Natuurlijk is er ook de kans dat de waarde van jouw aandeel zakt, dit kan door verschillende gebeurtenissen komen. Daarom brengt online aandelen kopen ook risico’s met zich mee!

We gaan dieper in op de risico’s van beleggen in een andere blog. Zeker interessant om even te lezen als je net begint met beleggen.

Online aandelen kopen

Kies je ervoor om online aandelen te gaan kopen. Denk dan eerst goed na bij wie je wilt gaan beleggen, hoeveel geld je wilt investeren en hoeveel tijd je eraan wilt besteden. Dit zijn dingen die jou helpen met het maken van de juiste keuze. Durf jij de uitdaging aan?