Crypto wallet, voor elke crypto investeerder is het onmisbaar. Het is de portemonnee waar al je cryptomunten in worden opgeslagen. Het bevat jouw ‘keys’ (sleutels) naar de crypto munten. In dit artikel bespreken we wat het is, dus lees snel verder. 

Wat is een crypto wallet? Een crypto wallet is het eerste wat je moet aanmaken als je crypto wil aankopen. Een wallet bevat de sleutels die jou toegang geven tot de ‘blockchain’ Ze zijn de toegangspoorten tot de Blockchain en waaruit jijzelf of een broker kan aflezen hoeveel cryptomunten je in bezit hebt.

Crypto wallet bij een broker

Als je een account aanmaakt bij een crypto broker maakt de broker vaak zelf een crypto wallet voor jou aan. Hierbij  krijg je vanuit de crypto broker een wallet. De broker regelt in dit geval de technische zijde van het verhaal.

Dit maakt het voor jou makkelijk om direct aan de slag te gaan met het investeren in crypto. Elke crypto munt of altcoin heeft een eigen wallet. Dus pas op dat je geen Bitcoins naar een Ethereum wallet gaat sturen. Want dan zie je je bitcoins niet meer terug. 

Als we het hebben over de beste bitcoin wallet zal het gaan voer een online wallet. Een online wallet is makkelijk, omdat je direct kan handelen in crypto. Hierdoor kun je met speciale tools handelen. Hierbij moet je denken aan stop-loss en take profit. Dit is mogelijk doordat jouw account en wallet online staat.

Open je wallet bij de beste broker!

Offline wallet

Maar het is ook mogelijk om een offline wallet te gebruiken. Hierbij staan je keys opgeslagen in een stuk hardware bijvoorbeeld een speciale usb stick. Deze usb-sticks zijn speciaal ontwikkeld voor het opslaan van crypto. Ze zijn bedoeld voor munten die voor de lange termijn opgeslagen staan. 

Bijvoorbeeld als je crypto hebt gekocht om voor 5 jaar te houden is het slim om deze offline op te slaan. Dit is namelijk de meest veilige manier. Maar als je de usb-stick kwijt raakt ben je al de crypto munten kwijt. Dus let goed op waar je de ubs-wallet opbergt. 

Voor de gevorderde crypto trader wordt een combinatie van zowel een online als offline wallet gezien als de beste Bitcoin wallet. Zo kan hij actief handelen met zijn online wallet, maar houd zijn deel van long term crypto’s offline opgeslagen. Zo heeft hij alles in de hand.

Gebruik van een wallet

Om terug te komen op de vraag: “Wat is een crypto wallet?” is het antwoord best simpel. Het is een online portemonnee waarin al je gegevens staan opgeslagen. Deze bevatten de ‘public keys’ hier kan ieder willekeurig persoon cryptomunten naartoe sturen.

Daarnaast heb je ook een ‘private key’ voor deze wallet. Deze private key is de sleutel die jou toegang biedt tot je crypto wallet. Zonder je private key kun je dus ook niet in de crypto portemonnee. Sla deze dus goed op!

Begin je eigen crypto wallet bij Anycoin Direct