Als je veel geld over hebt en het ligt in de bank of het ligt thuis, dan is de kans groot dat het met de tijd een negatief rendement oplevert door inflatie en de kosten van vermogensrendementsheffing. Dit is natuurlijk jammer! Daarom kiezen mensen ervoor om te gaan online beleggen

In dit artikel gaan wij dieper in op het onderwerp pensioen beleggen. Eerst zullen wij uitleggen wat pensioen beleggen is, wat de voordelen zijn en welke beleggingsfondsen jou kunnen helpen met pensioen beleggen.

Wat is pensioen beleggen?

Pensioen beleggen doe je als jij alvast jouw pensioen wilt opbouwen of als jij een aanvulling wilt hebben op jouw pensioen. Je belegt dus voor een langere termijn. Het doel met pensioen beleggen is dat het geld dat je belegt voor je pensioen meer waard is geworden.

Als je het geld op een spaarrekening zou laten staan zou dat geld een negatief rendement kunnen opleveren of het blijft stil staan. Het rendement op beleggen is hoger dan sparen. Echter loop je met pensioen beleggen wel meer risico dan sparen. Aan de andere kant levert online beleggen over het algemeen meer op dan als je zou sparen. 

Wat zijn de voordelen van pensioen beleggen?

Ten eerste is een van de voordelen van pensioen beleggen dat je kunt genieten van fiscale voordelen. Het bedrag wat je jaarlijks belegt is namelijk fiscaal aftrekbaar en kun je dus tot 52% terug krijgen van de belastingdienst.

Dus stel dat je € 1.000 gaat beleggen dan hoef je over dat bedrag in dat jaar geen belasting te betalen. Stel dat je dat bedrag niet zou beleggen, dan zou je hier wel gewoon belasting over moeten betalen.

Financiële voordelen

Ten tweede betaal je minder belasting als je bij AOW-leeftijd jouw pensioen laat uitkeren. Helaas moeten wij bij het uitkeren van het pensioen wel belasting betalen. Dit bedrag is echter kleiner dan als je het bedrag niet zou beleggen. In de meeste gevallen betalen mensen bijna de helft minder aan inkomstenbelasting op deze manier.

Ten derde hoef je geen vermogensrendementsheffing te betalen. Pensioenen zijn volledig vrijgesteld van de vermogensrendementsheffing. Dit kan jaarlijks 0,58% tot 1.68% schelen over het bedrag op jouw pensioenrekening.

Wat zijn de nadelen van pensioen beleggen?

Het eerste nadeel is dat je altijd risico loopt dat jouw beleggingen minder waard worden of in het ergste geval dat ze helemaal niets waard worden. Echter loop je bij het beleggen altijd deze risico’s op. 

Daarnaast staat het bedrag vast dat je opzij zet met pensioen beleggen tot aan de AOW-leeftijd. Je hebt wel de mogelijkheid om het bedrag eerder dan de AOW-leeftijd te laten uitkeren, maar dit is fiscaal gezien geen slimme zet. Je betaalt dan namelijk de verschuldigde inkomstenbelasting terug en vaak een boeterente over het opgenomen bedrag.

Tenslotte is er nog altijd een risico dat de overheid de wetten en regels aanpassen. Zo kunnen wetten en regels over de inkomstenbelasting voor de AOW’ers veranderen of bijvoorbeeld de regels en wetten over de vermogensrendementsheffing.

Nog steeds geïnteresseerd in pensioen beleggen?

Als je nog steeds geïnteresseerd bent in pensioen beleggen dan ben je er nog niet. Je moet namelijk  natuurlijk nog daadwerkelijk beleggen. Sommige Nederlanders hebben uitgezocht hoe ze moeten beleggen. Zij hebben tijd en energie hierin gestopt. Aan de andere kant heb je ook pensioenfondsen die dit voor jou doen. Zo hoef je zelf niet al die tijd en energie erin te stoppen.

Beleggen bij Brand New Day

A Brand New Day is een pensioenbank, een levensverzekeraar en een beheerder beleggingsinstellingen. Jij kunt bij A Brand New Day veilig sparen en beleggen. A Brand New Day is gespecialiseerd in sparen en beleggen voor pensioen.

Zij zijn transparant over hun kosten en proberen jou zo goed mogelijk te helpen. Daarnaast doen zij aan duurzaam beleggen. A Brand New Day heeft meer dan 75.000 mensen geholpen met beleggen voor pensioen. Binnen 10 minuten heb je al een pensioenrekening-beleggen bij A Brand New Day. 

Open nu een pensioenrekening bij Brand New Day

Pensioen beleggen Saxo bank

Saxo pensioen beleggen is een online lijfrenterekening. Met een zelf te bepalen inleg, bouw je vermogen op voor een aanvulling op jouw pensioen. Saxo belegt jouw geld automatisch in verschillende indexfondsen. Je kunt bij Saxo veilig sparen en beleggen. Saxo is erg gespecialiseerd in het beleggen in aandelen.

Saxo probeert als beleggingsbank jou zo goed mogelijk te helpen. Ze zijn erg transparant over de kosten. Saxo is een zeer betrouwbare beleggingsbank en heeft al meer dan 25+ jaar ervaring in deze branche. Saxo bank heeft ongeveer 660.000 klanten. Binnen een kwartiertje heb jij jouw pensioenrekening-beleggen bij Saxo bank al geopend.