Wat is Ethereum precies? En wat zijn de verschillen tussen Ethereum en Bitcoin? Het is belangrijk om de verschillen te weten tussen Ethereum en Ether, deze termen worden vaak door elkaar gehaald. In dit artikel lees je alles wat je moet weten als je wilt beleggen in Ethereum.

Wat is Ethereum en hoe werkt het?

Ethereum, de op een na grootste cryptocurrency, is een gedecentraliseerd  softwareplatform dat wordt gebruikt voor Ethereums eigen valuta: Ether. Net als andere cryptocurrencies kan Ether worden gebruikt voor het wereldwijd verzenden en ontvangen van waarde en zonder dat een derde partij meekijkt of onverwachts ingrijpt.

Veel mensen geloven in Ethereum vanwege het potentieel op de lange termijn. De ambitieuze visie om Ethereum te gebruiken, om gebruikers meer controle te geven over hun financiën en online gegevens.

Het ambitieuze idee heeft veel kritiek ontvangen, de tegenstanders van Ethereum zeggen dat het plan niet zal gaan werken. Maar mocht de visie van Ethereum uitkomen, dan zou Ethereum apps kunnen opleveren die geen data verkoopt aan derde partijen.

Het doel van Ethereum

Het idee van Ethereum is om de manier waarop apps werken te veranderen. Dit willen ze doen door gebruikers meer controle te geven, door de tussenpersonen te vervangen door “Smart Contracts” die de regels automatisch uitvoeren.

Deze smart contracts werken op basis van de “if this, then that” methode. Bijvoorbeeld: wanneer X betaald krijgt Y het product. Dit is bijvoorbeeld bij het overnemen van een tweedehands auto heel erg handig. Deze smart contracts zouden dan bijvoorbeeld de contracten automatisch kunnen regelen.

Verschil Ether en Ethereum

Het verschil tussen Ether en Ethereum is dat Ether kan worden beschouwd als de brandstof van Ethereum. Ether is de valuta waar Ethereum op draait. Ethereum is het netwerk waar Ether wordt gebruikt. Dus als iemand investeert in Ethereum, betekent dit eigenlijk dat ze Ether hebben gekocht.

Ethereum en Bitcoin

Maar wat is het verschil tussen Bitcoin en Ethereum? Ethereum is net als Bitcoin een cryptocurrency. Ethereum gebruikt dezelfde technologie als bitcoin, maar toch verschillen ze in functie. Bitcoin is gemaakt met het doel om online bankieren en dagelijkse transacties uit te voeren zonder een derde partij. Het idee achter Ethereum is om andere soorten applicaties te decentraliseren, zoals die van social media.

Koers Ethereum

Ethereum is na Bitcoin de grootste en populairste cryptocurrency. In februari 2021 zagen we een enorme toename in de Ethereum koers, net als bij veel andere cryptovaluta’s. Het is moeilijk om te voorspellen waar de Ethereum euro koers heen gaat.

Dit komt doordat Ethereum erg volatiel is. Dit wilt zeggen dat de koers van Ethereum in euro de ene dag kan stijgen met 14%, maar de volgende dag kan het dalen met 12%. Dit maakt handelen in Ethereum veelbelovend, maar tegelijkertijd is het ook risicovol.

Ethereum kopen

Wil je gemakkelijk Ethereum kopen? Neem dan een kijkje bij Kraken. Bij Kraken zie je in een oogopslag de huidige Ethereum koers. Kraken is een digitale crypto broker waar je de grootste altcoins kunt kopen. De broker is toegankelijk voor iedereen en het platform is erg gebruiksvriendelijk. Bezoek nu Kraken als je de Ethereum koers wilt weten en als je geïnteresseerd ben in Ethereum kopen.

Koop hier je Ethereum

Meer weten over beleggen in cryptocurrency?

Wil jij alles weten over beleggen in crypto? Lees dan onze andere cryptocurrency artikelen. Bekijk onze artikelen over cryptobrokers, daytraden met crypto, crypto koers en nog veel meer. Wij helpen je om de beste keuze te maken. Lees snel verder en begin vandaag nog met het analyseren van de Ethereum koers.