Tegenwoordig wordt het steeds meer aantrekkelijker om te gaan beleggen online in plaats van sparen. Dit komt doordat de rentes van de bank nu zo goed als 0% zijn. Als jij nog wat over wilt houden in de toekomst gaat dat lastig worden met deze lage spaarrentes. Om die reden keren meer mensen zich tot het online beleggen. 

De kans is groot dat je op dit artikelen bent gekomen omdat je zelf ook geïnteresseerd bent geworden in online aandelen kopen. Het is goed dat je bezig met informatie zoeken en niet blindelings gaat beleggen. In dit artikel leggen we even wat onderwerpen van online beleggen uit, lees dus snel verder.

Risico’s

Voordat alle mogelijkheden van online aandelen kopen worden besproken moeten we het toch even kort hebben over de risico’s. Het is namelijk niet geheel risicoloos als je gaat beginnen met online beleggen. 

Er is namelijk een verschil tussen sparen en beleggen online. Met sparen behoud je namelijk je vermogen op de bank. Het stijgt nu niet veel, maar er gaat niets vanaf. Bij online beleggen kun je je vermogen flink laten stijgen, maar het kan ook zo maar dalen.

Waarom online beleggen?

Er zijn meerdere motieven die iemand kan hebben om online aandelen te kopen. Vaak zal het gaan om een leuk bedrag over te houden voor bijvoorbeeld je kinderen later of voor je eigen pensioen. Wat je motieven ook zijn het is mogelijk om te beleggen als je de juiste informatie en ervaring hebt.

Pensioen beleggen

Heb jij nou zelf geen ervaring in beleggen online? Geen probleem, je kunt bij verschillende brokers voor jou laten beleggen. Zo kun je bijvoorbeeld bij Centraal Beheer, Aegon, ABN Amro en nog meer terecht als je een echte beginner bent.

Als je voor je laat beleggen heb je nog wel altijd zelf de controle over jouw geld. Zo bepaal je zelf hoeveel risico je wilt nemen en met hoeveel geld je online aandelen wilt kopen. Veel van deze brokers hebben een handige tool waarmee je gelijk je risico en rendement kunt zien. Kijk daar dus zeker eens naar.

Saxo online beleggen

Zoals je kan lezen, kan je met online beleggen een leuk zakcentje over houden. Maar als je zelf nog niet veel ervaring hebt, dan begrijpen wij dat dit erg moeilijk kan zijn. Bij het online beleggen wilt je graag duidelijke ondersteuning en service hebben. Dit heb je als je bij Saxo bank gaat beleggen. Je krijgt deskundig advies van de medewerkers. Het team van Saxo bank is getraind in beleggen en Saxo heeft al meer dan 25+ jaar ervaring in deze branche. Ze helpen jou graag waar nodig is, maar Saxo bank geeft geen beleggingsadvies. Benieuwd welke voordelen Saxo bank nog meer heeft? Lees dan ons artikel over Saxo bank.

Online beleggen voor iedereen

Heb je genoeg research gedaan en wil je online beleggen? Wil je nog niet teveel risico lopen met jouw eigen geld? Dan kun je eens kijken naar het beleggen met een demo account. 

Met een demo account kun je beleggen op de aandelenmarkt met fictief geld. Zo kun je alvast ervaring opdoen zonder risico te lopen je eigen geld te verliezen. Ideaal voor de beginnende belegger dus.