Heb jij interesse om je spaargeld te gaan beleggen en wil je meer inzicht op de aandelenmarkt krijgen? Helaas krijg je tegenwoordig niet veel spaarrente meer op de bank, het wordt daarom extra aantrekkelijk om te gaan beleggen.

Dankzij jarenlange ervaring met het handelen in aandelen, kunnen we jou op weg helpen met het inzicht op de aandelenmarkt krijgen. Lees dus snel verder om meer geld te halen uit jouw investeringen!

Wat is beleggen?

Om inzicht op de aandelenmarkt te krijgen, is het belangrijk dat je goed begrijpt wat beleggen inhoudt. Door te beleggen investeer je geld in de aandelen van een bedrijf met als doel het verdienen van geld. 

Het doel is uiteindelijk namelijk dat jij je aandelen kunt verkopen voor meer dan dat jij ze hebt ingekocht. Dit gebeurt wanneer de koers is gestegen ten opzichte van het moment dat jij je aandelen hebt gekocht. Het toenemen van de waarde van de koers betekent namelijk dat jouw geld meer waard is.

Waarin kan ik beleggen?

Je kunt in diverse soorten beleggingen beleggen, zo kun je bijvoorbeeld beleggen in aandelen, obligaties kopen, beleggen in goud, wijn of kunst. We zullen jou op weg helpen met het krijgen van kennis over aandelen en de aandelenbeurs. Lees dus vooral snel verder, want nu gaan we er dieper op in.

Hoe kan ik me op de aandelenmarkt voorbereiden?

Voordat je begint met het beleggen op de aandelenmarkt, is het goed om jezelf voor te bereiden. Je leert beleggen namelijk vooral door te oefenen in de praktijk, met vallen en opstaan. Het is slim om een oefen-account te openen, deze mogelijkheid bieden sommige online brokers als Plus500 en eToro namelijk aan.

Op dit account kun je op de aandelenbeurs handelen met fictief geld. Ondanks dat het vermogen nep is, is alles er omheen echt. Je zult hierdoor echt de spanning voelen wanneer de koers daalt of wanneer je een beslissing moet maken of je wel of niet je aandelen gaat verkopen.

Ga met de juiste ervaring aan de slag

Dit is dus de perfecte manier om te oefenen met beleggen en hierdoor krijg je beter inzicht op de aandelenmarkt. Een echte aanrader dus. Beleggen neemt vele risico’s met zich mee. 

Bij iedere investering moet je altijd in gedachten houden dat je geld minder waard kan worden of dat het bedrijf bijvoorbeeld failliet gaat. Er is dus maar een ding wat we kunnen aanraden: oefenen!

Wat is de beste strategie?

Een vraag die vaak gesteld wordt is: wat is de beste strategie? Echter is dit lastig te beantwoorden, omdat er geen ‘beste’ strategie bestaat op de aandelenbeurs. Iedere strategie heeft namelijk zijn nadelen en de risico’s zullen altijd blijven bestaan.

Eén element binnen een strategie die we aanraden, is: houd het nieuws in de gaten. Door het nieuws in de gaten te houden ben je altijd op de hoogste van de economische ontwikkelingen en kun je een eventuele koersdaling voorkomen door je aandelen op tijd te verkopen.

Hoe nu verder?

Kortom, als je meer inzicht op de aandelenmarkt wilt, is het slim om goed te begrijpen wat beleggen inhoudt en welke risico’s erbij komen kijken. Daarnaast hier de tip om goed te oefenen door middel van een oefen-account en altijd op de hoogte te blijven van economische ontwikkelingen. Wees dus goed voorbereid!