Daytraden crypto is een manier van daytraden die nog niet zo lang beschikbaar is. Het is daarom heel interessant om er meer te weten te komen. Hieronder bespreken we de mogelijkheden van bitcoin daytraden.

Wat is daytraden met crypto?

We kennen daytraden al langer dan alleen voor crypto. Het is een begrip dat vaak wordt gebruikt en ook zeer makkelijk door iedereen, maar wat is het nou eigenlijk precies? Het begrip is niet zo lastig als de uitvoering ervan. 

Zo is daytraden crypto het kopen van een bepaalde cryptomunt voor een lagere prijs dan dat je deze verkoopt. Een voorbeeld is dat je een bepaalde cryptomunt voor € 1.000,- in de ochtend koopt en deze cryptomunt voor € 1.200,- in de avond weer verkoopt. Zo heb je dus op één dag € 200,- winst gepakt.


Beurs die nooit sluit

Het speciale aan het daytraden crypto is dat de beurs van de cryptomunten nooit sluit. Hierbij is het dus zo dat het altijd mogelijk is om een koop of verkoop optie te plaatsen. Het is hierdoor wel zo dat als er nieuws uitkomt over een bepaalde cryptomunt dit direct invloed heeft op de koers en waarde van de munt. 

Bij een traditionele aandelenbeurs wordt alle informatie beschikbaar voordat de beurs opent. Dit is bij de crypto handel niet het geval. De koers loopt altijd door. Schommelingen zijn daardoor zeer hoog wanneer je gaat online handelen. Want als er negatief nieuws naar buiten komt schiet de koers omlaag. Bij positief nieuws schiet de koers direct omhoog. 

Start je cryptoportfolio hier!

Koersschommelingen

De grootste en bekendste cryptomunt is de Bitcoin. Deze munt is zeer gewild bij daytraders. Bitcoin daytraden is interessant, omdat de bitcoin zeer grote waarde schommelingen heeft. De bitcoin koers kan van dag tot dag vaak wel een paar honderd euro schelen.

Dit zorgt er dus voor dat als je op een laag moment instapt en het op een hoog moment weer verkoopt er veel winst te behalen valt. Op deze koersschommelingen spelen de daytraders juist in. Hiermee doen zij geld verdienen met crypto

Speculeren

Een van de mogelijkheden die je hebt als daytrader is het speculeren van een crypto koers. Dit houdt in dat je gaat speculeren wat de koers van een bepaalde munt gaat doen op basis van bepaalde gebeurtenissen. 

Dit gebeurt vaak op basis van verschillende nieuwsartikelen of forums. Dit zijn ook de juiste plekken om deze nieuwsartikelen zo snel mogelijk te ontvangen. Houdt deze dus altijd goed in de gaten. Zo ben je altijd op tijd wanneer Elon Musk weer iets tweet!

Deze vorm van daytraden is wel erg gevaarlijk. Het is namelijk heel erg onzeker of deze gebeurtenis wel gaat gebeuren of dat dit een impact zal hebben op de koers. Speculeren vergt veel ervaring en kennis van de markt.


Daytraden crypto tools

Bitcoin daytraden is door de koersschommelingen een dagtaak geworden. Doordat de koers nooit sluit werken veel daytraders met speciale tools. Deze tools helpen bij het maximaliseren van de winst en het tegenhouden van verlies. 

  • Limit kooporder, hierbij wordt een cryptomunt gekocht als de prijs van de munt gelijk is aan de vooraf ingestelde prijs. Voorbeeld: de munt heeft een waarde van 100 euro. Ik denk dat de munt minder waard is dus ik wil hem kopen voor 80 euro. Ik zet een koop order online voor 80 euro. Zodra dat de munt een waarde van 80 euro krijgt wordt mijn koop order voltooid. Hierdoor kun je gebruik maken van de koers schommelingen als je even niet online bent. 
  • Stop loss order, verkoopt de cryptomunten direct als hij dreigt verlies te gaan maken. Bij een stop loss order worden de verliezen beperkt. 
  • Take profit, verkoopt direct je gekochte munten als er een vooraf ingestelde winst wordt behaald. Dit kan een percentage winst zijn maar ook een bedrag. 

Daytraden is niet zonder risico

Met deze tools behoede daytraders zich tegen de sterke en onvoorspelbare koers wisselingen van de cryptomunten. Het daytraden crypto is dus niet zonder gevaar. Het bitcoin daytraden kan heel lucratief zijn, maar het is wel opletten geblazen als je er mee bezig bent. Het kan namelijk lastig zijn om te voorspellen wat de koers gaat doen. 

Bereid je daarom altijd goed voor en wees bereid om ook wat te verliezen. Gebruik nooit geld voor daytraden dat je niet kunt missen. Ook de meest succesvolle daytraders verliezen wel eens geld. Het onderscheidt ligt bij de daytrader die weet wanneer hij moet stoppen om zo de verliezen te beperken.

Crypto platformen

De afgelopen paar jaar zijn de online crypto brokers sterk verbeterd en gegroeid. Hierdoor is het daytraden van crypto een stuk makkelijker en toegankelijker geworden. De transactiekosten zijn daarnaast ook sterk gedaald. Dit allemaal zorgt ervoor dat het daytraden met crypto sterk is toegenomen. 

Het is tegenwoordig ook zo dat een traditionele broker zoals eToro, Plus500, Kraken en Coinbase het handelen van crypto mogelijk maakt. Hierdoor kun je gemakkelijk crypto en andere online aandelen kopen en verkopen via hetzelfde platform. Het vergelijken van brokers leggen we in een ander artikel uit. Succes met het handelen in crypto en het daytraden van crypto.

Begin nu met daytraden bij Kraken!

Daytraden met altcoins

Zoals eerder al is gezegd is het daytraden met bitcoin zeer interessant door de grote waardeschommelingen. Toch moet je niet alleen focussen op de bitcoin er zijn namelijk nog veel meer cryptomunten die te maken hebben met deze waardeschommelingen. 

Deze minder bekende munten worden ook wel altcoins genoemd. Enkele altcoins die je waarschijnlijk wel kent zijn: Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Litecoin (LTC), IOTA (MIOTA) en Zcash (ZEC). 


Je kunt ook daytraden met deze altcoins. Zo kun je deze ook gewoon voor goedkoper inkopen en voor een hoger bedrag verkopen. Als je dit natuurlijk op de juiste manier en het juiste tijdstip doet.

Cryptovaluta kopen

Je kunt deze bitcoins en altcoins bij verschillende crypto brokers kopen. Denk bijvoorbeeld aan de eerder genoemde brokers. Voor het kopen van kun je bijvoorbeeld terecht bij Anycoin Direct. Dit is een interessante broker voor het veilig kopen en verkopen van crypto.

Deze broker is echter niet geschikt voor het actief daytraden, maar alleen voor het kopen en verkopen van je cryptovaluta. Neem eens een kijkje en leer meer over deze broker aan de hand van The Crypto Trader. Veel succes met het daytraden!

Koop je crypto bij Anycoin Direct