Wil jij graag extra geld verdienen, maar heb je geen zin of geen tijd om extra te gaan werken? Door middel van mijn handige tips kun je leren beleggen. Maar wat is beleggen eigenlijk? Wanneer je belegt, investeer je geld voor een bepaalde periode. De duur van deze periode ligt in jouw handen, echter vanaf het moment dat je belegt, is het geld dus vastgelegd in de betreffende investering.

Het doel hiervan is dat je investering in de toekomst meer waard zal zijn. Hier zitten echter vele risico’s aan waar je rekening mee moet houden, zoals dat je geld ook in waarde kan afnemen. Ik geef je nuttige tips die mij hebben geholpen met het leren beleggen.

Waar kan ik aandelen kopen?

Aandelen kunnen gekocht worden op effectenbeurzen, zoals de bekende Amsterdamse Effectenbeurs. Diverse bedrijven waarvan je een aandeel kunt kopen, laten een huidige koers zien. Je kunt tegen dit bedrag in één of meerdere aandelen investeren.

Naast dat deze koers dus het bedrag weergeeft waarvoor je het aandeel kan kopen, is het ook direct het bedrag waarvoor je jouw aandeel kan verkopen. Zodra de koers stijgt, neemt de waarde van je gekochte aandelen toe.

Indien je de aandelen verkoopt tegen een hogere waarde dan dat je er destijds in geïnvesteerd had, behaal je winst. Wil je beleggen op de effectenbeurs? Dit kun je doen via een ‘broker’. Dit kan je huisbank, maar er zijn ook talloze bedrijven die zich hierin hebben gespecialiseerd, waaronder Lynx en DEGIRO.

Hoe kan ik aandelen kopen?

Heb je jezelf verdiept in de risico’s van beleggen en wil je nog steeds leren beleggen? Dan is het nu tijd om te beleggen. Er zijn verschillende mogelijkheden waarin je kunt beleggen, waaronder in aandelen en obligaties.

Ik raad je altijd aan om je beleggingen te verspreiden. Hierdoor verklein je het risico dat je al je belegde geld verliest. Daarnaast kan het door een daling van de koerswaarde jaren duren voordat je jouw aandeel met winst kan verkopen.

Waar moet ik rekening mee houden?

Bij het leren beleggen moet je rekening houden dat het geld dat je belegt in zeer korte tijd sterk in waarde kan dalen. Wil je minder risico’s nemen? Dan raad ik je aan te beleggen in obligaties. Deze nemen in waarde namelijk niet sterk toe en af, waardoor er minder risico in zit vergeleken met het beleggen in aandelen.

Echter zorgt dit er wel voor dat het langer kan duren om winst te behalen. Kies voor een belegging waar jij het beste gevoel bij hebt. Ben jij net als ik nog steeds enthousiast over beleggen? Houd dan rekening met mijn bovenstaande adviezen en wie weet heb jij volgende maand extra geld op je bankrekening staan.