DeGiro heeft net als andere brokers kosten die berekend worden wanneer je gaat beleggen. Maar, geld maakt geld dus kosten zijn zo erg niet mits het je voldoende oplevert. Hier geven we je uitleg over DeGiro.

Welke kosten kun je verwachten? Wat zijn de belangrijkste voordelen van DeGiro? Welke zaken zijn belangrijk goed op te blijven letten? Je leest het hier.

Starten met beleggen, welke kosten kun je verwachten?

DeGiro profileert zichzelf als een bekroonde online broker. In dit geval betekent dit dat ze meerdere (65) internationale awards hebben gewonnen, als online platform voor beleggen.

Ze zijn verkozen als beste online broker van Nederland. Niet alleen in Nederland maar ook internationaal hebben ze vele beoordelingen gewonnen. Denk aan Engeland, Duitsland, Spanje en Portugal.

Lage tarieven DeGiro kosten

DeGiro kosten kun je terug vinden op de website. Ze doen hier zelf al verschillende brokers vergelijken. Je ziet hier dat de kosten ten opzichte van andere brokers zoals Binck Bank en Rabobank, een stuk lager liggen. Het is per aandeel of investering verschillend, aangezien hier ook verschillende prijzen voor worden gehanteerd.

Betaal je over de eerste €40.000 geen accountkosten en betaal je 1.25% debetrente. Ten opzichte van andere brokers liggen de kosten een stuk lager bij DeGiro.

Beleggingsplatform

DeGiro heeft een beleggingsplatform sinds 2013. Vanaf dit moment werd het platform gelanceerd en werd het ook voor particulieren een stuk betaalbaarder en laagdrempeliger. Dit is dan ook de missie van DeGiro.

In 2014 vond er een uitbreiding plaats in 9 verschillende landen, waardoor de positie nog sterker werd. De groei bleef plaatsvinden en awards werden gewonnen, dit zorgde ervoor dat een professionele staat behaald werd voor DeGiro.

Via het platform kun je overal, waar en wanneer je maar wilt beleggen. Via je laptop, telefoon of tablet doe je dit overal ter wereld, als je maar een internet verbinding hebt. Het platform is zeer gebruiksvriendelijk, in een oogopslag is duidelijk wat de koersen van de dag zijn.

Via het orderboek heb je helder welke aandelen, ETF’s of andere zaken voor jou van belang zijn. Middels dit overzicht kun je dus enige tijd monitoren hoe de koersen lopen en of ze voor jou interessant genoeg zijn om in te investeren.

DeGiro kosten; aandelen kopen

Online aandelen kopen doe je normaal gesproken aan de hand van de prijs van het aandeel. Kost een aandeel €1000,00 en je hebt €5000,00 te besteden, dan kun je 5 aandelen kopen. Bij DeGiro is het ook mogelijk dit proces om te draaien.

Dus stel je hebt €5000,00 te besteden en een aandeel kost €10.000,00, dan kun je alsnog het desbetreffende aandeel kopen maar dan bezit je dus een ½ aandeel. Zo kun je toch starten met investeren, ook al kun je geen volledig aandeel kopen.

Houd een favorietenlijst bij

Net als bij andere brokers kun je ook bij DeGiro een lijst maken van favorieten. Zo kun je de koersen een bepaalde tijd goed in de gaten houden en beslissen welke investering het beste past bij jouw financiële situatie en doelen. Wij adviseren je ook om je goed te laten adviseren, vraag bijvoorbeeld eens een adviesgesprek aan met DeGiro, ze helpen je graag verder.