In dit artikel gaan we het hebben over cryptocurrency en dan voornamelijk altcoins. Als je informatie hebt gezocht over cryptocurrency dan ben je vast het begrip altcoins tegen gekomen. Na het lezen van dit artikel weet je wat altcoins zijn en welke altcoins op dit moment het grootste zijn.

Altcoins, hoe werkt het?

Bitcoin is de meest bekende cryptovaluta. Een cryptovaluta is een digitale munteenheid. Het woord altcoin is afgeleid van de term ‘Bitcoin alternative’. Met andere woorden kan een altcoin elke andere cryptovaluta zijn behalve de Bitcoin. Om antwoord te geven op de vraag: ‘Wat zijn altcoins?’ is het dus een verzamelnaam voor alle cryptovaluta met uitzondering op de Bitcoin.


Hoeveel altcoins zijn er?

Er zijn veel altcoins in omloop op de cryptomarkt. Er zijn meer dan 1.500 altcoins en iedere altcoin heeft zijn eigen voordelen en kenmerken. Altcoins worden gemaakt vanwege verschillende redenen. Sommige ontwikkelaars ontwikkelden altcoins voor de grap, om geld mee te verdienen, als experiment of om daadwerkelijk iets te veranderen in de cryptomarkt. 

Een leuk voorbeeld van een cryptovaluta die als grap werd gemaakt is de Dogecoin. De Dogecoin zelf voegt niets toe aan de markt, maar deze cryptovaluta is zeer bekend geworden onder online community’s. De Dogecoin koers heeft tegenwoordig een totale marktwaarde heeft van een half miljard dollar! Dat laat dan toch zien dat er best veel mogelijkheden zijn in de cryptowereld.

De grootste altcoins op dit moment…

De grootste altcoins op dit moment zijn Ethereum, Tether, Chainlink, Cardano en Bitcoin cash. Er zijn verschillende crypto brokers waarbij jij kan kijken welke cryptovaluta het op dit moment het beste doet. Coinmarketcap is daar een van de bekendste van. Daarnaast heb je Onchainfx, Coincodex, Cryptocompare en nog veel meer. 

Waarom zou je investeren in altcoins?

De meeste investeerders zijn geïnteresseerd in altcoins, omdat ze een bitcoin te duur vinden. De bitcoin koers staat op het moment van schrijven op € 10.838,48. Dat is best wel veel. Echter hoef je niet een hele bitcoin te kopen.

Je kan ook maar een gedeelte van een bitcoin kopen. Altcoins daarentegen zijn goedkoper dan de bitcoin. Daardoor zijn de potentiële winsten een stuk groter en het geld wat je moet investeren een stuk lager. Dit maakt het investeren in crypto veel interessanter.


Massa is kassa

Ten tweede is het leuk om te handelen met altcoins. Doordat de prijzen laag zijn kan je een leuk portfolio opbouwen. Daarnaast kan het zomaar zijn dat je een altcoin koopt wat in de toekomst veel waard gaat zijn. Wist jij bijvoorbeeld dat een bitcoin vroeger $0,05,- waard was en tegenwoordig dus € 10.838,48. Moet je eens voorstellen als je toen had ingekocht!

Altcoins minen

Ten derde kun je altcoins nog minen. Minen betekent dat je belangrijke taken uitvoert in de blockchain. Miners zorgen ervoor dat alle transacties worden vastgelegd en gevalideerd in de blockchain. In ruil daarvoor krijgen miners een beloning hiervoor in de vorm van cryptovaluta.

Bitcoins minen kan de gemiddelde computer van de mens niet meer. Bitcoins minen kost namelijk net zo veel stroom als wat heel Oostenrijk nodig heeft. Altcoins daarentegen hebben niet zo veel energie nodig.

Tips voor altcoins kopen

Net zoals bij beleggen moet je bij het investeren in altcoins alleen geld gebruiken dat je kunt missen. Het zou zomaar kunnen dat de koers namelijk flink instort en dan ben je een groot gedeelte van je geld kwijt als je het verkoopt. De cryptomarkt is namelijk moeilijk te voorspellen. 

Daarnaast moet je een platform uitkiezen waar je cryptomunten kunt kopen. Platformen waar je altcoins kan kopen zijn: Kraken, Coinbase, plus500, Cryptopia of eToro. Een echte aanrader is AnyCoinsDirect. Je kunt je eenvoudig aanmelden en veilig altcoins kopen.

Koop nu je altcoins bij AnyCoinDirect!

Top 5 beste Altcoins voor 2022

Er zijn veel verschillende meningen over de beste altcoins om in te investeren in 2022. Toch hebben wij ons best gedaan om er 5 uit te pakken die het meeste potentie hebben op het moment van schrijven. Let op: omdat de cryptomarkt snel veranderd kan het zijn dat deze lijst niet meer accuraat is bekijk daarom snel de huidige altcoin koers! Lees je daarom altijd zelf ook goed in over deze verschillende altcoins. De 5 beste altcoins op dit moment (2022) zijn:

Keuze voor de juiste wallet

Als je altcoins gaat kopen heb je ook een ‘digitale’ portemonnee nodig om deze op te slaan. Het is belangrijk dat jij jouw nieuwe Ethereum, Ripple, Litecoin, IOTA, Zcash en nog meer veilig kunt opslaan! Het zou namelijk zonde zijn dat jij een harde schijf hebt waar jouw cryptovaluta op staan en dat die opeens op de vuilnisbelt belandt!

Om jouw crypto geld op te slaan heb je de keuze voor een offline of een online crypto wallet. Een van de brokers waarbij je een online wallet op kunt starten is Kraken. Kraken is erg gebruiksvriendelijk en veilig. 

Koop je altcoins voordelig bij Kraken!

Ga zorgvuldig te werk

Tenslotte als je gaat handelen in crypto of daytraden met crypto is het belangrijk dat je niet met emotie gaat handelen. Zoals eerder gezegd is de cryptomarkt een hobbelige markt. Daarmee bedoelen we dat de markt snel kan zakken en snel kan stijgen.

Als je net een altcoin hebt gekocht en het zakt in een keer in waarde dan moet je niet gaan verkopen uit emotie. Het komt namelijk vaak voor dat de koers de dag erop weer op hetzelfde niveau is of zelfs hoger. Leer hier alles over in deze The Crypto Trader boeken! Ga vandaag nog aan de slag met altcoins in jouw Crypto Portfolio