Plus500 beleggen presenteert zichzelf als een handelsplatform wat gelokaliseerd is in Londen, Engeland. Deze Britse organisatie is ook populair in Nederland en staat hier bekend als een betrouwbare broker. Maar waarom is Plus500 beleggen hier zo populair geworden?

We geven je hier uitgebreide informatie over Plus500 beleggen, deze broker staat namelijk vooral bekend als CFD specialist. Maar wat zijn CFD’s? Ook voor het handelen in crypto kun je hier goed terecht, maar welke cryptocurrency zijn beschikbaar en krijg je als startende belegger ook advies voordat je gaat beleggen? Investeringsadviseur zocht dit voor je uit.

Wat zijn CFD’s?

De letterlijke vertaling van een CFD staat voor Contracts For Difference. Inzetten op CFD’s kan ervoor zorgen dat je winst of verlies maakt op een onderliggend onderdeel. Plus500 beleggen biedt hier verschillende onderdelen voor aan.

Je kunt dan denken aan aandelen, forex, grondstoffen, ETF’s, cryptocurrency, opties, index en vernieuwende handel technologie. Wanneer je aan de slag gaat met CFD’s sluit je dus eigenlijk een contract af met een broker, waar jij de koper bent.

Plus500 beleggen is dus een CFD broker, waar jij een investering kunt plaatsen om winst te maken. Als koper van CFD’s wordt je geen echte eigenaar van een aandeel of ander onderdeel, maar zet je dus in op een stijging of daling. Wanneer een handeling voorbij is, wordt jouw winst uitgekeerd of het verlies van je balans afgehaald.

Voordelen & nadelen Plus500

Investeren bij Plus500 heeft verschillende voordelen. Als je aan de slag wilt met Plus500 beleggen, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Hier geven we de voordelen en nadelen weer. We adviseren je deze goed door te nemen zodat je een beslissing kunt maken of Plus500 beleggen bij je past.

  • Plus500 is een snelgroeiende CFD aanbieder die op moment van schrijven meer dan 2000 onderdelen (zij spreken in de term ‘instrumenten) aanbieden waar je op kunt inzetten.
  • Ze zijn een onderdeel van een overkoepelende organisatie (Plus500 Ltd) wat beursgenoteerd is.
  • Plus500 houdt zich aan de regels van de Financial Conduct Authority. Hiermee wordt jouw geld beschermd.
  • Je kunt Plus500 beleggen uitvoeren via een app.
  • De app van Plus500 is een van de best beoordeelde CFD en handel apps in de Appstore en Google Play.

Online zijn er her en der wat negatieve berichten te lezen over Plus500 beleggen. Over het algemeen zie je een positieve berichtgeving, maar altijd zijn er wat mensen niet helemaal tevreden. Wellicht hadden ze een andere verwachting of zijn ze niet helemaal goed geïnformeerd.

Zelf hebben wij jarenlange ervaring met investeren in de breedste vorm. Uit ervaring kunnen wij zeggen dat niet alles de eerste keer goed zal gaan. De term ‘al doende leert men’ is nog nooit zo accuraat geweest.

We adviseren je dan ook om nooit geld te investeren wat je niet kunt missen. Ga je jouw zuur verdiende geld beleggen dan bestaat de kans dat je het kwijtraakt. Als je vervolgens op een winstmarge rekent wat uiteindelijk op een verlies uitloopt, dan is het wijs niet jouw euro’s te beleggen waar je nog boodschappen van moet doen of de huur van moet betalen.

Als we rondkijken zien we voornamelijk startende beleggers die gefrustreerd raken omdat het anders liep dat ze dachten. Daarom is het aan te raden je goed in te lezen en kennis op te doen over Plus500 beleggen.

Voorbeeld

Als je gaat beleggen bij Plus500 dan bieden ze jou de mogelijkheid om een hefboom toe te passen. Via deze weg kun je redelijk grote posities innemen zonder daar een grote inleg voor kwijt te zijn. Je kunt eigenlijk virtueel inleggen zonder dat je het geld van je rekening ziet verdwijnen.

Er zit wel een voorwaarde aan verbonden en dat is dat je voldoende funds (geld) op jouw rekening hebt staan in geval van nood. Een noodsituatie zou kunnen zijn dat een koers compleet de andere kant op gaat dan je van te voren had verwacht. Ze willen dus eigenlijk dat je een trade (handeling) volledig kunt afdekken.

Op het moment dat jouw rekening niet langer toereikend is, omdat er dus te weinig geld op staat dan sluit Plus500 jouw positie. Dit is een automatisch proces en wordt gedaan voor jouw financiële veiligheid. Zodoende draai je niet in een keer je gehele pensioen er doorheen. Dit proces noemen ze ook wel een Margin Call.

Stel, jij wilde jouw positie (trade) nog open houden maar Plus500 heeft deze uit bescherming voor je gesloten. Dan is de kans groot dat je geen goede ervaring hebt met Plus500 beleggen en je je daar ook over uitlaat. Hopelijk zie je aan de hand van dit voorbeeld hoe belangrijk het is dit soort zaken van te voren te weten en je te verdiepen in kennis rondom beleggen.

Demoaccount Plus500 beleggen

Voor de startende belegger in CFD’s heeft Plus500 beleggen een demo omgeving gebouwd. Je meld je heel makkelijk en gratis aan via de website. Na het aanmelden kom je op het platform uit waar je met een tegoed van €40.000 kunt gaan oefenen en uitproberen.

Het voordeel hiervan is dat je het systeem leert kennen en fouten kunt maken zonder dat het je een euro kost. Bekijk alle instrumenten, ga aan de slag met kopen en verkopen en verken het platform op jouw eigen tempo.

Regels & betrouwbaarheid

Plus500 beleggen is een organisatie die aan allerlei regels moet voldoen. Wil je aan de slag kunnen in de financiële sector dan krijg je te maken met de FCA (Financial Conduct Authority) ofwel Britse Autoriteit Financiële Markten.

De FCA stempel krijg je niet zomaar, ze hanteren een streng beleid. Daarnaast is Plus500 beursgenoteerd en heeft aandeelhouders. Deze feiten vertellen ons dat Plus500 beleggen betrouwbaarheid hoog in het vaandel heeft staan en hard werkt haar klanten tevreden te houden.

Wist je dat..

.. Plus500 in 2019 200.000+ actieve klanten had

.. er een handelswaarde was van $1.310.000.000.000 (miljard ja)

.. er 35.000.000+ geopende posities waren

.. Plus500 beleggen 24/7 ondersteuning biedt, waar dan ook ter wereld