Misschien heb je wet wel eens gehoord, maar kon je het niet geloven. Er is een financieel voordeel met beleggen te behalen en dat ga ik jou in deze blog vertellen. Doe je al aan beleggen of wil je gaan beleggen, dan zal je dit heel interessant vinden. Behaal nu jouw belastingvoordeel met beleggen!

Belasting

Eerst zal ik een uitleg geven over de belasting. Je spaargeld wordt ingedeeld in verschillende boxen. Vanaf box 3 moet je vermogensrendementsheffing gaan betalen aan de overheid. Heb jij een eigen vermogen van €100.000,-  dan is tot en met €30.846,- belasting vrij.

Daarna ga je belasting betalen over je overige eigen vermogen. Box 3 is onderverdeeld in 3 schijven die bepalen hoeveel vermogensrendementsheffing jij moet betalen.

Financieel voordeel beleggen

Heb je een heel groot eigen vermogen dan is het verstandig om te gaan beleggen met een deel van je spaargeld. Waarom moet je dit doen? Wanneer je ervoor kiest om groen te gaan beleggen zal het belasting vrije bedrag verhoogt worden naar €59.477,-. Dit geeft jou een voordeel van bijna €20.000,- belasting vrij geld.

Wat is groen beleggen?

Nu vraag je je misschien af, wat is dan groen beleggen? Groen beleggen houdt in dat je belegt in fondsen voor milieubescherming of fondsen die bijdragen aan de ontwikkeling van derdewereld landen. Je moet echter wel opletten of het fonds waarin je investeert wel een erkend fonds is dat ondersteunt wordt door groen beleggen.

Zo zijn er ook een hoop bedrijven die zich voordoen als fonds voor groen beleggen en uiteindelijk niet aan de eisen voldoen, waardoor je geen financieel voordeel realiseert over jouw spaargeld. De fondsen die wel voldoen zijn overheidsinstanties. Ben je er niet zeker van of een fonds voldoet aan de eisen, dan kun je dit informeren bij de overheid.

Waar kan ik groen beleggen?

Voel je je aangesproken tot groen beleggen, dan kan ik me voorstellen dat je graag zou willen weten waar je dat kan doen. Je kunt dit doen bij verschillende banken. ASN Bank en Triodos zijn beide aanbieders van fondsen voor groen beleggen.

Daarnaast brengt de Rabobank zo nu en dan Rabo Groen Obligaties op de markt en ING geeft Groen Spaardeposito’s uit. Dit zijn de instanties die jou kunnen helpen bij het starten met groen beleggen.