Elon Musk is een in Zuid-Afrika geboren Amerikaanse industrieel ingenieur. Hij is de co-founder van PayPal en hij heeft het ruimtevaart transportbedrijf SpaceX opgericht. Elon Musk is ook een van de eerste investeerders van Tesla, waarvan hij inmiddels de Chief Executive Officer is.

Elon Musk Twitter bitcoin

Elon Musk heeft nadrukkelijk aangegeven een voorstander te zijn van cryptocurrency. Dit doet hij regelmatig via het social media platform Twitter. Elon Musk’s Twitter activiteiten hebben veel impact op de cryptomarkt. Toen Elon Musk zijn Twitter bio had veranderd naar #bitcoin steeg de bitcoin koers met maar liefst 20%.

Dit is overigens niet de eerste keer dat Elon Musk’s Twitter activiteiten impact heeft gehad op de markt. De ondernemer hielp bij het stijgen in de aandelenkoers van GameStop, nadat hij #Gamestonk!! had getweet met een link naar de WallStreetBets Reddit-community.

Met 47 miljoen volgers op Twitter, bereiken de tweets van Elon Musk heel wat mensen. Hiermee heeft Elon Musk veel invloed op de markt. Naast bitcoin en GameStop heeft Elon Musk ook regelmatig getweet over Dogecoin. Hiermee was de crypto koers van de cryptomunt voor korte duur gestegen met maar liefst 800%.

Bitcoin Revolution Elon Musk

Er gaan geruchten rond dat Elon Musk geïnvesteerd heeft in bitcoin robots zoals Bitcoin Revolution. Bitcoin Revolution wordt door velen beschouwd als een van de beste geautomatiseerde bitcoin-robot. Het automatische handelssysteem is een manier om passief inkomen te verdienen op de cryptomarkt.

De geruchten van Elon Musk Bitcoin Revolution zijn echter niet waar en misleidend. Hoewel de miljardair bekend staat als een grote fan van blockchain en smart contracts technologie, is er geen concreet bewijs dat Elon Musk in Bitcoin Revolution heeft geïnvesteerd

Zelf bitcoin kopen?

Je kunt je altcoins bij verschillende crypto brokers kopen. Zo kun je op tijd inspelen op de acties die Elon Musk nu weer gaat ondernemen. Enkele crypto brokers die je zou kunnen bekijken zijn Kraken en Anycoin Direct.

Deze brokers hebben een simpel stapsgewijs proces gemaakt zodat jij eenvoudig cryptovaluta kunt kopen en verkopen. Bekijk ze dus snel!

Tesla investeert in bitcoin

Tesla, het elektrische auto bedrijf, heeft aangekondigd $ 1.5 miljard aan bitcoin gekocht te hebben. In een aanvraag bij de Securities and Exchange Commission zei Tesla dat het bitcoin kocht voor “meer flexibiliteit om verder te diversifiëren en het rendement op onze contanten te maximaliseren.”

Tesla heeft ook gezegd bitcoin te accepteren als betaalmiddel. Dat zou Tesla de eerste grote autofabrikant maken die dit doet. De $ 1.5 miljard aan bitcoin geeft Tesla liquiditeit in de cryptovaluta zodra het deze voor betalingen begint te accepteren.

Elon Musk marktmanipulatie

Het is duidelijk dat Elon Musk veel invloed heeft op de crypto- en aandelenmarkt, dit wordt bekritiseerd door vele analisten en economen. Zo had econoom Nouriel Roubini Elon Musk beschuldigt van marktmanipulatie. Roubini’s beschuldigingen komen voort uit de tweets van Elon Musk. Roubini beschuldigt Elon ervan zijn Twitter account te gebruiken om de prijs te laten stijgen.

“For somebody like Elon Musk, who knows he has the market impact to manipulate, first take an individual position in Bitcoin, pump the price up, and then say that Tesla has invested.” zei Roubini in een interview.