Wil je gaan handelen in crypto? Dan heb je geluk, het is tegenwoordig mogelijk om te investeren in meer dan alleen bitcoin. Er zijn veel verschillende munten op de cryptomarkt met elk hun sterke en zwakke kanten. 

Welke cryptomunten zijn interessant en welke niet? Je komt het allemaal te weten in deze blog over handelen in crypto. Naast bitcoin zijn er nog veel meer interessante munten op de markt. Hier liggen veel kansen omdat ze vaak nog relatief onbekend zijn. Denk hierbij aan Ethereum, Tether, Ripple, PAX Gold, Bitcoin cash, Cardano, Chainlink en Compound.

Cryptocurrency kopen

In de tijd dat de cryptocurrency heel erg booming was hebben veel mensen crypto gekocht. Goed dat mensen eindelijk inzagen hoe waardevol deze cryptomunten waren. Als je deze had gekocht kreeg je deze dan op je wallet op de broker waarvoor jij hebt gekozen. Een van de brokers waar je gemakkelijk en veilig crypto kunt kopen is Kraken. Zie de afbeelding hieronder voor meer.

Je kon deze gebruiken om bijvoorbeeld mee te betalen. In het begin waren er nog niet veel bedrijven waarbij je met crypto kon betalen, tegenwoordig is dit gelukkig anders. Ook bedrijven zagen de waarde van cryptovaluta en gingen hierop inspelen. 

Koop nu je crypto veilig en gemakkelijk bij Kraken

Wat is handelen in cryptocurrency?

Toch zijn er ook mensen die liever willen handelen met deze cryptocurrency in plaats van het kopen om alleen mee te betalen. Het crypto handelen houdt in dat je een munt koopt voor een bepaalde prijs en deze later verkoopt voor een hogere prijs. 

Deze munten kunnen namelijk, net als bij aandelen, flink stijgen of dalen. Hier kun jij dan als trader op inspelen en winst op halen. Zo kan het zo zijn dat wanneer Elon Musk weer eens iets tweet de prijs flink gaat veranderen. 

Het grootste verschil met de ‘traditionele’ aandelenbeurs is dat deze markt 24 uur per dag en 7 dagen per week open is. Hierdoor kun je op elk moment jouw cryptocurrency kopen of verkopen. Een van deze brokers is bijvoorbeeld Kraken zoals deze hierboven is aangegeven.

Long term of short term

Er zijn een paar strategieën waarvoor je kunt gaan. Vaak als je denkt aan handelen in crypto ga je uit van heel erg actief handelen van crypto. Echter gaat het met handelen in crypto simpelweg om de crypto op een laag punt te kopen en voor meer te verkopen. Hoe lang dit dus duurt maakt in principe niet uit.Je kunt bijvoorbeeld heel de dag de koers in de gaten houden en zo op korte termijn winsten behalen, maar je kunt ook voor een ‘hodl’ strategie kiezen. Hierbij koop je cryptocurrency in en laat je deze staan in de hoop dat je ze op een later tijdstip voor meer kunt verkopen.

Kies voor de juiste broker voor het handelen in crypto

Doordat er zo veel verschillende munten zijn is het makkelijk om de weg kwijt te raken in de mogelijkheden. Dus laten we bij het begin beginnen. Als je wilt gaan handelen in crypto is de eerste stap het vinden van een broker. Er zijn verschillende crypto brokers waarbij je kunt handelen in cryptovaluta zoals Binance, Kraken,Coinbase en Anycoin Direct. Anycoin Direct is een echte aanrader. Je kunt je gemakkelijk aanmelden en op een veilige manier handelen in crypto. 

Begin nu met handelen in crypto bij Anycoin Direct!

Traditionele brokers

Het is ook mogelijk om crypto te kopen via traditionele brokers zoals Plus500 en eToro. Niet elke broker heeft elke cryptomunt. Dus kijk bij het crypto handelen goed naar welke selectie van munten er beschikbaar zijn bij de gekozen broker.

Bekijk daarnaast ook welke transactiekosten er gerekend worden. Moet je bijvoorbeeld een percentage bij aankoop betalen of betaal je alleen bij het opnemen van geld. Het zijn allemaal factoren waar je rekening mee moet houden als je gaat handelen in cryptocurrency. 

Alles voor de veiligheid

Nadat je je hebt aangemeld bij een cryptobroker zul je als allereerst vaak je identiteit moeten verifiëren. Dit kan misschien heel erg krom klinken, omdat cryptocurrency natuurlijk anoniem zijn. Toch is het belangrijk dat je dit doet om zo ook jouw eigen veiligheid te waarborgen. 

Als het anoniem zou zijn, betekend het dat iedereen op jouw account zou kunnen inloggen. Dat is natuurlijk wat niemand wilt. Hierdoor voorkom je ook dat als iemand jouw gegevens heeft bemachtigd, deze persoon niet in één keer al het geld van je account af kan halen zonder het verifiëren van jouw identiteit.


Ga voor een wallet

Wil jij helemaal op safe spelen? Dan kun je kijken voor een wallet naast de crypto wallet van je broker. Dit is een portemonnee waarop jouw cryptocurrency staat. Je kunt kiezen voor een software wallet, hardware wallet of een paper wallet.

Als je veel cryptomunten hebt wordt het aangeraden om deze hardware wallet te nemen. Op deze wallet zet je vaak de crypto die je niet gaat handelen, maar alleen voor het investeren in crypto. Zo staan deze veilig totdat jij ze opneemt.

Welke cryptomunt is geschikt?

Doordat er zo veel verschillende munten zijn is het vaak lastig kiezen in welke munt je gaat investeren. Het is altijd verstandig om een portefeuille met een aantal verschillende munten op te bouwen. Het is over het algemeen zo dat de munten in grote lijnen de koers van bitcoin volgen.

Dus gaat de prijs van bitcoin omlaag dan is het waarschijnlijk dat de koers van andere cryptomunten ook omlaag gaat. Maar omgekeerd werkt het ook zo. Stijgt de bitcoin dan stijgen de andere munten ook, maar soms breekt er een munt los van deze trend.

Bijvoorbeeld omdat er bekend wordt gemaakt dat er een vernieuwing of dat de munt in het nieuws is geweest. Om kans te maken dat een cryptomunt of altcoin los komt van de trend te vergroten heb je meerdere munten nodig. Dit maakt het investeren in crypto zo interessant.

Cryptomunten die een koers volgen

Je hebt ook cryptomunten die een bepaalde koers volgen. Zo volgt de PAX Gold cryptomunt de koers prijs van goud. De waarde van de munt is dus gekoppeld aan de waarde van goud. Hierdoor is het mogelijk om voorspellingen van de goudkoers toe te passen op deze cryptomunt.

Daarnaast kan je ook crypto handelen in USD coin, Dai en Tether deze cryptomunten volgen de koers van de Amerikaanse dollar. Hierdoor is groei bij deze munten niet mogelijk. Daarentegen krijg je bij Dai een staking beloning.Dit houdt in voor elke dag dat je een Dai munt op je account hebt staan krijg je een percentage van het aantal munten dat je hebt. Deze percentages zijn een soort rente en veranderen met het aantal munten wat wel of niet voor een langere tijd bewaard wordt.