De wereld van crypto is een nog steeds een relatief nieuwe markt. Er zijn heel veel verschillende soorten munten. Het is door de grote koers schommelingen mogelijk om geld te verdienen met crypto. Hieronder bespreken we hoe dit werkt.

De bekendste cryptomunt

De allerbekendste is Bitcoin. Maar er zijn nog veel meer andere munten, ook wel altcoins genoemd. De bitcoin is de munt die het meeste in het nieuws komt. Daardoor heeft deze munt ook de meest waarde. De Bitcoin koers is volledig bepaald door vraag en aanbod. 

Hierbij kan je geld verdienen met het kopen en verkopen van deze cryptomunten. Het is dus zo dat als de munt veel in het nieuws komt er meer mensen zich gaan inlezen in de munt. Hoe meer mensen over de munt weten des te eerder zij bereid zijn om er een te kopen. 

Toegankelijk voor iedereen

Door de jaren heen is het kopen van een cryptomunt veel makkelijker geworden bijvoorbeeld door de komst van crypto brokers. Hierdoor is het voor veel mensen mogelijk geworden om geld te verdienen met cryptomunten. De makkelijkste manier om crypto te kopen is via iDEAL. Hierbij heb je direct de crypto munten in je bezit.

Een van de crypto brokers waar je kunt kopen is Anycoin Direct. Dit is een gebruiksvriendelijke crypto broker waar je gemakkelijk cryptovaluta kunt kopen, opslaan en verkopen. Je kunt er meer dan 25 verschillende altcoins kopen. Als je op zoek bent naar een nieuwe broker is dit zeker het overwegen waard.

Verdien vandaag nog geld met Anycoin Direct

Waarde van de cryptomunt

De waarde van de munt wordt dus bepaald door vraag en aanbod. Het gaat dan om het volume mensen dat een specifieke munt willen kopen of verkopen. Willen veel mensen een munt kopen dan zal de prijs stijgen. Willen mensen van de munt af, dan daalt de waarde. Hierbij kan je geld verdienen met cryptomunten als je een munt op een laag moment weet in te kopen. Dit wordt ook wel handelen in crypto of daytraden met crypto genoemd.

Als daarna de waarde van de munt stijgt kan je er voor kiezen om de munt te verkopen als je het idee hebt dat de waarde hoog staat. Op deze manier kan je geld verdienen met cryptocurrency. Hierbij speel je dus in op de waardeveranderingen van de munt. 

Koers die nooit sluit

De crypto koers loopt altijd door. Hierdoor kan een hack, ‘Fork’ of een aankoop van een ‘whale’ de koers sterk en direct beïnvloeden. Vind er bijvoorbeeld een grote hack plaats dan kan dit als gevolg hebben dat mensen de crypto munten verkopen. Ze zijn bang dat het eigen account ook gehackt kan worden. 

Bij een aankoop van een ‘whale’ gaat het om een groot bedrag. Dan spreek je over honderden bitcoins die ineens worden aangekocht door een persoon. Hierbij kan het zo zijn dat de prijs stijgt omdat er ineens heel veel bitcoins gevraagd worden maar er niet meer aangeboden worden. 

Munt die wordt opgesplitst

Een ‘fork’ is een als er splitsing plaatsvindt van een bestaande munt. Dit is bij Bitcoin 2x het geval geweest. Bij een splitsing blijft de bestaande munt hetzelfde, maar er wordt een nieuwe munt gecreëerd. Deze munt krijgt een andere naam en achterliggende technologie. Als er een fork wordt aangekondigd krijgen de mensen die de munt bezitten waar de fork mee plaatsvindt het even aantal van de nieuwe munt. 

Voorbeeld: ik bezit 5 Bitcoin. Er vindt een Bitcoin fork plaatsvindt naar Bitcoin gold. Doordat ik 5 Bitcoin bezit krijg ik ook 5 Bitcoin gold. Deze munt krijgt daarna zijn eigen waarde. Hiermee kan je dus geld verdienen met cryptocurrency.