De Amsterdam Exchange Index (oftewel AEX) is de grootste Nederlandse beursindex. De AEX bevat 25 van Nederlands meest verhandelde aandelen. Er wordt ook vaak gezegd dat de AEX wordt gebruikt als indicator voor de welvarendheid van de Nederlandse economische situatie.

Omdat jij uit Nederland komt en wat affiniteit voelt met de Nederlandse bedrijven lijkt je dit een goede index om in te gaan investeren. Maar nu komt de vraag: Hoe beleg ik eigenlijk in AEX? Met deze vraag help ik je graag verder!

Beleggen in AEX kan op veel manieren

Het antwoord op je vraag ligt iets gecompliceerder dan je denkt. Er zijn namelijk veel verschillende manieren waarop jij kunt gaan beleggen in AEX.

Enkele van deze manieren zal ik kort voor je toelichten, waardoor jij hopelijk aan de slag kunt gaan met het beleggen in AEX. De mogelijkheden zijn door middel van CFD’s, door een tracker, kopen met opties, individuele aandelen kopen.

Beleggen in AEX met CFD’s

De eerste manier om te beleggen in AEX die ik zal gaan bespreken is het gebruik van CFD’s. Je hebt vast wel eens een reclame gezien waar het woord CFD naar voren is gekomen. In het kort gezegd zijn CFD’s hefboomproducten waar je kunt inzetten op zowel koersstijgingen als in koersdalingen.

Dit maakt het daarom ook gelijk zo interessant om in te spelen op koersschommelingen binnen bijvoorbeeld de AEX. Op deze manier kun je zowel beleggen op korte als lange termijn.

Beleggen in AEX door tracker

Je kunt naast het gebruik van CFD’s ook beleggen in de AEX door middel van een zogenaamde tracker. Deze tracker doet zoals de naam al zegt een beursindex zo nauwkeurig mogelijk volgen. Dit doet deze tracker door de verdeling van de gekozen aandelen geheel over te nemen.

Deze trackers zijn bij bijna elke broker eenvoudig te kopen en te verkopen. Deze trackers kun je dus ook gebruiken wanneer je gaat beleggen in AEX.

Waar kun je beleggen in AEX?

Omdat de AEX de grootste Nederlandse beursindex is, kun je deze bijna bij elke broker als contract verhandelen. Dit betekent dat je op meerdere manieren kan inzetten op deze contracten. Je kan inzetten wanneer de koers stijgt en wanneer je denkt dat de koers van de AEX weer gaat dalen.

Er zijn zoals je hebt gemerkt veel manieren om te investeren in de AEX en het is daarom de tijd waard om jezelf hier goed in te verdiepen. Er zijn genoeg verschillende artikels te vinden over geld beleggen.