Je wilt online gaan beleggen en hebt de keuze gemaakt om bij een broker te gaan beleggen in plaats van bij een bank. Om jou te kunnen helpen zullen wij in deze blog uitleggen welke brokers  er zijn en welke verschillen er tussen hen zijn. Zo weet jij precies welke broker jij moet kiezen!

Verschillende soorten brokers

Zoals je misschien al wist zijn er verschillende soorten brokers. Zo zijn er representerende, advies gevende en uitvoerende brokers. Bij een broker vergelijken moet je weten welk soort broker het beste bij jou past. 

Representerende brokers

Een representerende broker, vertegenwoordigt jouw investering op de beurs en probeert een zo hoog mogelijk rendement te halen. Je zult meer moeten betalen aan deze partij en hoeft zelf geen stappen te ondernemen, op het investeren na dan.

Adviserende brokers

Een advies gevende broker geeft jou de vrijheid om zelf te investeren in aandelen. Deze partij kan jou wel advies geven hoeveel risico een investering met zich meebrengt, waar nog eventuele kansen liggen of in welke partij je zou kunnen investeren.

Uitvoerende brokers

Een uitvoerende broker zal alleen handelen wanneer je dat wilt. Voorbeeld: Je koopt aandelen bij bol.com en de uitvoerende broker laat deze investering uitvoeren.

Welke broker kies ik?

Je weet nu welke verschillende soorten brokers er zijn. Je kunt de keuze maken welk profiel het beste bij jou past. Dan zijn er nog allemaal verschillende brokers waar je uit kunt kiezen. Met de huidige kennis weet jij wat voor soort broker een partij is.

Om een beeld te krijgen van verschillende brokers zullen wij er enkele voor jou op een rijtje zetten, zodat jij je in hen kunt verdiepen. Degiro, Binck, Delta Lloyd, Lynx, Plus500, Trading 212 en nog veel meer. Ook zijn er verschillende websites waar je brokers met elkaar kunt vergelijken, dit kan helpen met het maken van jouw keuze.

Je hebt een duidelijk beeld gekregen van verschillende brokers op de markt van online beleggen. Ook weet je wat deze brokers kunnen betekenen voor jou. Je kunt nu voor jezelf kiezen welke broker het beste bij jou past en bij wie je je goed voelt! Dus kies jij voor Degiro of toch Binck?