Iedereen moet ergens beginnen. Alle grote namen zijn ook ergens begonnen en uitgegroeid tot echte experts. Beleggen is ook een onderwerp waar je niet automatisch alles over weet. Je moet hier verhalen en artikelen over lezen voordat je weet waar je het over hebt.

Beleggen voor beginners is dus ook een logische term. Het is belangrijk om jezelf goed in te lezen voordat je zomaar gaat beleggen. Daarom vertel ik je graag meer over hoe je het beste kan starten met beleggen.

Wat is beleggen?

Bij beleggen voor beginners hoort natuurlijk ook een uitleg over wat beleggen nu precies is. Heel letterlijk gezegd is beleggen investeren in iets en je hoopt dat deze investering steeds meer waard wordt. Je hoopt dus dat in de toekomst jouw geld meer waard is, dan het moment waarop je het hebt geïnvesteerd.

Mensen die graag geld willen sparen, zouden dit dus ook kunnen door te gaan beleggen. Maar met beleggen loop je wel iets meer risico’s dan wanneer jij je geld gewoon op de spaarrekening zet. Maar daar tegenover staat natuurlijk wel dat jouw geld misschien veel meer waard kan worden!

Waar ga ik in beleggen?

Beginners die gaan beleggen moeten wel weten waar ze in kunnen beleggen. Daarom zet ik enkele bekende manieren om te beleggen voor je op een rijtje:

Beleggen voor beginners zullen het meest bekend zijn met beleggen in aandelen. Je koopt bijvoorbeeld een aandeel in een bedrijf. Stijgt de koers van je aandeel op de beurs? Dan heb je koerswinst en is je aandeel dus meer waard dan toen jij erin investeerde.

Maar er kan ook sprake zijn van koersverlies, dit betekent dat jouw aandeel minder waard is dan toen jij jouw geld investeerde.

Beleggen voor beginners mogelijkheden

Investeren voor beginners kan door middel van verschillende mogelijkheden. Je kunt namelijk kiezen om alsnog te beleggen terwijl je weinig tot geen ervaring of kennis hebt op de markt. Verschillende brokers hebben namelijk ook ingezien dat vroeger investeren voor beginners een stuk lastiger was.

Je moet dit wel slim laten doen door verschillende technieken die brokers mogelijk hebben gemaakt. Deze technieken gaan we nu voor je uitleggen. Lees dus vooral snel verder als jij hierin geïnteresseerd bent.

Beheerd beleggen voor beginners

Beheerd beleggen is een vorm van beleggen waarbij je jouw beleggingen laat doen door een expert. Deze experts hebben jarenlange ervaring en weten daarom ook goed wat zij kunnen doen met jouw kapitaal.

Bij beheerd beleggen kies je zelf voor de risico’s die je wilt nemen en het mogelijke rendement dat je dan zult behalen. Hoe meer risico, hoe hoger het rendement en vice versa. Kies je voor minder risico, zul je waarschijnlijk meer gaan beleggen in obligaties. Meer risico zal dan weer aandelen zijn.

Beleggen met kleine bedragen

Als je liever wilt beleggen met kleine bedragen en geen toegang hebt tot grote startkapitalen kun je alsnog beleggen. Er zijn meerdere brokers die aangeven dat je bij hun kunt beleggen met een kleine inleg, maar niemand gaat zo ver als Peaks beleggen.
Peaks is een app waarmee je misschien al bekend bent. Peaks is namelijk heel erg populair geworden doordat zij met iets heel unieks kwamen. Zo kun je met Peaks beleggen met je wisselgeld. Dit gebeurt dan handig via de app en maak je heel gemakkelijk kleine bedragen over. Hoe dat specifiek werkt leggen we nu voor je uit.

Van heet tot pittig

Als je gaat beginnen met beleggen zul je waarschijnlijk nog niet zoveel afweten van de markt en de mogelijkheden. Ook zul je misschien niet teveel risico willen nemen en hier speelt Peaks perfect op in.

Je kunt met Peaks namelijk zelf tussen verschillende pakketten kiezen. Deze gaan van mild tot heet. Deze geven dan een indicatie in de risico’s die je neemt met het beleggen, maar ook het mogelijke rendement dat je kunt behalen.

Waar kan ik investeren voor beginners?

Zoals eerder vernoemd zijn er verschillende brokers die het mogelijk maken om te beleggen voor beginners. Het vergelijken van brokers is super belangrijk om erachter te komen wat jij belangrijk vindt van een broker.

Enkele dingen waar je op wilt letten zijn de toegankelijkheid, transparantie, gebruiksvriendelijkheid en natuurlijk de kosten van de broker. Deze brokers verschillen hier namelijk allemaal in. Gelukkig maar, want zo kun je perfect kiezen wat het beste bij jou past.

Kan ik beginnen met beleggen in bitcoins?

Een steeds bekendere belegging is cryptocurrency. Dit is een online munt waarin jij kan investeren. Ongeveer 1 a 2 jaar geleden was dit heel populair. Deze nieuwe manier van beleggen was over op het nieuws. Hierdoor gingen veel beginnende beleggers die er geen verstand van hadden ook in deze munten beleggen.

Handelen in crypto kan wel, maar een cryptocurrency kan ook zomaar knappen! Dit is nog niet heel lang geleden dus ook gebeurd. Ik zou beleggen voor beginners pas aanraden in bitcoins, wanneer jij je heel goed hebt ingelezen. Ook hier zitten risico’s aan!

Beleggen voor beginners tip

Beleggen voor beginners is niet iets wat je binnen 1 dag leert. Ik wil beginners dus ook altijd aanraden om jezelf goed in te lezen. De tip die ik wil meegeven is: ga niet beleggen met geld dat je op korte termijn nodig hebt!

Het kan zijn dat jouw aandelen in een keer een stuk minder waard worden op korte termijn. Je bent dan dus geld kwijt. Beleggen is dus echt iets wat je met geld doet dat je op dat moment kan missen!