Voor de startende belegger, voor de belegger die klein wil beginnen en voor de belegger die niet teveel risico wil lopen. Wil je wel starten met beleggen maar niet gelijk een groot bedrag investeren? Dan is Peaks beleggen wat voor jou.

Peaks staat bekend om beleggen met je wisselgeld. Daarmee onderscheiden ze zich van andere brokers, omdat dit beleggen zeer laagdrempelig maakt. Zo kun je kennismaken met beleggen, dit doe je via de app van Peaks.

Makkelijk beleggen

Net als vele andere brokers, wilden de oprichters van Peaks beleggen makkelijk en toegankelijk maken. Rutger, Tom en Sijbrand zijn samen Peaks gestart in 2016, met flink succes als gevolg. Sinds de start van het platform hebben 200.000 beleggers de app van Peaks gedownload.

Dit heeft onder andere te maken met het feit dat beleggen bij Peaks eigenlijk niet mis kan gaan. Jouw geld wat je investeert via Peaks, wordt niet door Peaks zelf beheerd.

Stel dat Peaks om welke reden dan ook failliet zou gaan, dan staat jouw geld onder toezicht én bewaring van Stichting Derdengelden Peaks. Zo heb je dus altijd toegang tot jouw investering.

Peaks en de media

Beleggen bij Peaks is niet geheel ongezien gebleven. Doordat zoveel beleggers interesse toonden in de app, heeft ook de media aandacht voor Peaks. Denk aan partijen als de Volkskrant, Numrush en Androidworld die geschreven hebben over de Peaks app. Dit zorgt voor een betrouwbaar beeld.

Goed, maar hoe werkt het?

Omdat we toch al veel op onze telefoon zitten, is het net zo makkelijk daar te starten met beleggen. Dat was dan ook de gedachte van de oprichters. Ze hebben een app ontwikkeld waar je makkelijk en overzichtelijk in een oogopslag zicht hebt op al je beleggingen. Via Peaks ga je beleggen in indexfondsen (ook wel beleggingsfondsen) zoals dat heet.

Een indexfonds bestaat uit verschillende beleggingen zoals obligaties en aandelen. Je kunt zelf kiezen hoe je jouw portfolio wilt opbouwen. Door middel van een pepertje geef je aan hoeveel risico je wilt nemen en dus hoeveel dividend je ontvangt.

Als je de app download dan geeft Peaks aan dat je geen kennis nodig hebt omdat alle portfolio’s door een beleggingsexpert zijn samengesteld. Je kunt kiezen uit:

  • Mild; weinig risico, verwacht rendement: 3,2% per jaar
  • Pittig; een beetje risico, verwacht rendement: 4,3% per jaar
  • Scherp; meer risico, verwacht rendement: 5,4% per jaar
  • Heet; veel risico, verwacht rendement: 6,5% per jaar

Geld maakt geld

Tijdens het downloaden van de app, koos ik voor het ‘Heet’ portfolio. Waarom? Als je echt wat wilt bereiken met beleggen zul je ook bereid moeten zijn wat risico te nemen. Zo lang je jouw geld niet uit een belegging haalt (dus verkoopt) is het niet erg als de waarde van die belegging erg zakt.

De marktwaarde laat zien dat de curve vroeg of laat ook weer omhoog gaat. Het voordeel van meer risico nemen, is ook dat je meer rendement kunt verdienen. Is dat niet de hele reden waarom je wilt beginnen met beleggen?

Bij een inleg van €50,00 per maand verwacht Peaks dat je over 10 jaar een bedrag van €7.953,00 op je account hebt staan. Zou je elke maand €50,00 onder je bed leggen, dan heb je na 10 jaar €6.000,00 bij elkaar gespaard. Flink verschil, niet?

Index beleggen bij Peaks

In tegenstelling tot andere brokers, is het niet noodzakelijk veel kennis te hebben van de fondsen waar je in gaat beleggen. Dit heeft Peaks voor je uit handen genomen. Je kiest dus enkel welk portfolio je aanspreekt (mild, pittig, scherp, heet) en op basis van jouw keuze gaat Peaks voor jou aan de slag.

In een ‘Mild’ profiel vallen dus andere indexfondsen dan in een ‘Heet’ profiel. Nadat je je hebt aangemeld worden de fondsen dus voor jou verzameld. Jij bepaalt de inleg, zij doen de rest.

Wisselgeld beleggen

Je inleg bepaal je zelf. Wil je maandelijks €100,00 inleggen dan kan dat. Wil je alleen je wisselgeld beleggen? Dat kan ook! Stel, je gaat in een koffietentje koffie drinken. Die koffie kost jou €2,70. Peaks rond dit bedrag dan af naar de hele euro, in dit geval €3,00. Hier geef je Peaks toegang voor.

Zo wordt je wisselgeld verzameld op elke uitgave die je doet via jouw rekening. Aan het einde van de week wordt dit geld ingelegd middels het portfolio je gekozen hebt. Wil je die week toch geen inleg doen omdat je de euro’s nodig hebt? Dan kun je de inleg voor die week makkelijk tegenhouden in de app.

Applicatie beleggen

Wil jij net als vele anderen ook starten met beleggen? Download dan de Peaks app en kijk alvast eens rond en ervaar hoe het werkt. Vanuit hier kun je verder kijken of het systeem bij je past en of je zo makkelijk aan de slag kunt. Wij zijn in ieder geval enthousiast!

Download hier de app