Het vinden van informatie over beleggen is tegenwoordig niet meer zo moeilijk. Als je nog maar beleggen in typt op Google krijg je tientallen suggesties en honderden artikelen over beleggen. De juiste informatie vinden over het starten met beleggen kan echter wel lastiger zijn.

Je gaat niet veel hebben aan informatie over de markt als je niet eens weet op welke plekken je kunt beleggen. Daarom help ik jou verder, zodat jij kunt starten met beleggen! Lees vooral snel verder.

Waar kan ik in beleggen?

Wat het juist zo moeilijk maakt, is dat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn om te beleggen dat je niet weet waar je moet beginnen. Het is daarom belangrijk om te weten op welke manier je wilt gaan beleggen voor dat je gaat starten met beleggen. Je kunt namelijk starten met beleggen op meerdere manieren zoals:

Ik zal er enkele voor je uitleggen in deze blog, zodat je een goed beeld krijgt wat de mogelijkheden zijn voor het starten met beleggen. Zo kun je alweer een groot deel van de informatie die online te vinden is uitsluiten en meer focussen op één bepaalde tak van beleggen.

Waarom starten met beleggen in beleggingsfondsen?

Het beleggen in beleggingsfondsen is ideaal voor de beginnende investeerder. Als je investeert in een beleggingsfonds zorgen zij ervoor dat het geld wordt belegd voor jou. Zo hebben zij meer kennis en ervaring over de markt. Zij doen al jaren beleggen op deze markten. Enkele redenen waarom je voor een beleggingsfonds zijn:

  • Het risico wordt verkleind, omdat er in meerdere markten wordt geïnvesteerd
  • Je hebt niet de tijd of kennis om je te verdiepen in bedrijven, sectoren of markten
  • Je kunt met kleine bedragen beginnen

Starten met beheerd beleggen

Je kunt beheerd beleggen, ofwel het beleggen in een beleggingsfonds, bij verschillende brokers doen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een Centraal Beheer, Nationale Nederlanden, Saxo bank of Binck. Al deze brokers hebben jarenlange ervaring en zijn dus goed te vertrouwen.

We raden het wel aan om te beheerd beleggen vergelijken. Zo kom je erachter welke broker het beste bij jou past. Elke broker heeft namelijk zijn eigen functies en plus- of minpunten.

Beleggen in aandelen

Een van de meest bekende manieren van beleggen is het investeren in aandelen. Je kunt starten met beleggen in aandelen op verschillende manieren. Laten we bijvoorbeeld even olie als voorbeeld nemen. Je kunt namelijk kiezen om te starten met beleggen in Shell. Hiermee koop je een aandeel van het bedrijf. Dit aandeel kan stijgen en dalen op basis van de winst/verlies dat Shell boekt in de periode dat jij het aandeel hebt. Hierdoor moet je rekening houden met de bedrijfsvoering van het bedrijf en niet direct met de prijs van olie.

Je kunt er verder ook voor kiezen om te beleggen in de olie koers. Hierdoor investeer je in de koers van de olie en olieprijzen en niet in het bedrijf zelf. Dan spelen politieke omstandigheden en actuele ontwikkelingen mee. Je loopt hier dan niet het risico dat wanneer Shell een fout maakt, jouw aandelen omlaag gaan.

Starten met beleggen in Bitcoins

Starten met beleggen in Bitcoins is ook mogelijk. Ik noem het nu handelen in Bitcoins, maar het heet eigenlijk handelen in cryptocurrency. Iedereen weet nog wel dat een aantal jaar geleden er een ongelooflijke hype was over deze Bitcoins. Uiteindelijk was deze hype voorbij en knapte de bubbel en verloren veel mensen hun geld. Veel investeerders zijn toen afgestapt van deze cryptocurrency. 

Het is tegenwoordig nog steeds mogelijk om te beleggen in deze cryptocurrency, maar het neemt veel risico’s met zich mee. Het inlezen in de verschillende cryptocurrency en het bestuderen van de markt is een echte must als het gaat om deze markt. Dit is een van de lastigste markten als je wilt starten met beleggen. De Allesovercrypto koers helpt je verder met het leren traden met cryptocurrency.