Je wilt gaan beleggen, maar hebt nog geen idee waar je wilt gaan beleggen. Wie gaat mij het beste kunnen helpen? Waar krijg ik het beste rendement terug? Op deze vragen probeer ik voor jou antwoord te geven. Er zijn namelijk meerdere mogelijkheden dan alleen beleggen bij een bank of een broker.

Over beide zal ik even een korte toelichting geven en de positieve en negatieve punten geven. Uiteindelijk is het aan jou de keuze waar je wilt gaan beleggen. Lees daarom snel verder.

Wat is belangrijk wanneer je gaat beleggen bij een bank?

Voor een beginnende belegger is het natuurlijk heel belangrijk dat de gebruiksvriendelijkheid heel goed is. Je wilt namelijk zo goed mogelijk je weg kunnen vinden in alle lastige mogelijkheden van beleggen. Een voordeel van het beleggen bij een bank is dat veel van de grote banken in Nederland hier een aparte rekening voor hebben.

Zo kun je als je bij ABN Amro, ING en Rabobank een rekening hebt, gemakkelijk een beleggingsrekening openen en beginnen met investeren. Het gebruikersgemak van het beleggen bij een bank is over het algemeen vrij goed.

Alles is overzichtelijk gemaakt, zoals je portefeuille. Je krijgt duidelijke grafieken te zien en je krijgt de mogelijkheid om gelijk vanaf je betaal- of beleggingsrekening te beleggen.

Waar moet ik investeren?

Wanneer je gaat beleggen bij een bank kun je ervoor kiezen om in een van de grootste en voordeligste indexfondsen (op dit moment) van Nederland te investeren: De Northern Trust indexfondsen.

De populairste keuze bij de Nederlandse indexbeleggers is op dit moment het Nothern Trust indexfond in combinatie met een klein deel van de opkomende markten. Als je gaat beleggen bij een bank in Nederland wordt deze aangeboden bij ING, ABN AMRO en Rabobank.

Beleggen bij een bank of bij een broker?

Zoals eerder beloofd zou ik ook een broker vernoemen voor wanneer je niet wilt gaan beleggen bij een bank. Een broker is een partij dat ervoor zorgt dat het actief handelen en beleggen in aandelen voor je uit handen neemt.

Hierdoor hoef jij zelf minder risico te lopen en kun je het overlaten aan partijen die van de juiste informatie en kennis beschikken. Hierdoor ga je niet beleggen bij een bank, maar naar een externe partij. Deze partijen zijn ook vaak online te vinden en gemakkelijk te gebruiken. Een bekende broker in Nederland is deGiro.

Je kunt bij De Giro gemakkelijk een account aanmaken en direct beginnen met investeren in verschillende soorten beleggingsproducten.