Vraag jij je ook af waarom de Bitcoin koers de ene dag met 13% stijgt en de andere dag met 9% daalt? Er is geen munteenheid die zo erg fluctueert als Bitcoin, maar waarom is het zo volatiel? In dit artikel leggen we je precies uit waarom de BTC koers zo beweeglijk is.

Wat beïnvloed de BTC koers?

Als we de bitcoin vergelijken met de euro, dan valt meteen op dat de euro nooit zoveel schommelt als bitcoin. Maar waar komt het door? De prijsschommeling in bitcoin koers in euro wordt veroorzaakt door vele factoren.

De volatiliteit van bitcoin wordt voor een groot deel veroorzaakt door verschillende percepties van de intrinsieke waarde van de cryptocurrency. De toekomst van bitcoin is onzeker, waardoor er onzekerheid ontstaat van de waarde van de munt. Voorstanders van crypto zeggen dat bitcoin de munteenheid van de toekomst wordt.

Terwijl tegenstanders zeggen dat het totaal geen intrinsieke waarde heeft. De tegenstanders van cryptocurrency zijn van mening dat de bitcoin een bubbel is dat ieder moment kan knappen.

Invloed van buitenaf

Vaak worden er ook uitspraken gedaan door invloedrijke personen. Zo had bijvoorbeeld Elon Musk een uitspraak gemaakt over Dogecoin, waardoor de cryptocurrency steeg met maar liefst 1.300%. Personen als Elon Musk hebben veel aanzien, waardoor beleggers het advies van deze invloedrijke personen volgen.

We zien dat bij positief nieuws de koers hard omhoog gaat, maar we zien ook dat bij negatief nieuws dat de koers hard kan dalen. Een factor dat velen vergeten is het feit dat de cryptocurrency markt (hoe gek het ook klinkt) nog klein is vergeleken met de traditionele aandelenmarkt.

Er is dus relatief weinig kapitaal nodig om de koers te laten bewegen. Dit betekent als een investeerder, met een hoop kapitaal, investeert in bitcoin dat de prijs al gauw zal stijgen. Maar hetzelfde geldt als degene de bitcoins weer verkoopt, dan zullen de prijzen dalen.

Bitcoin koers euro

Aangezien de BTC koers zoveel schommelt is het moeilijk om de laatste bitcoin koers in euro te volgen. Ook zul je bijna overal bitcoin koers tegen de Amerikaanse dollar vinden. Om gemakkelijk en snel de bitcoin koers tegen euro te vinden raden wij u aan om een kijkje te nemen op Anycoindirect.eu.

Anycoin Direct is een platform dat de crypto koers voor iedereen toegankelijk maakt. Het cryptocurrency platform is gebruiksvriendelijk, en dankzij hun stapsgewijze proces kan je cryptocurrencies eenvoudig kopen en verkopen.

Start vandaag nog bij Anycoin Direct!

Toekomst van de bitcoin koers

Het is moeilijk om te zeggen waar de koers van de bitcoin heen gaat. Bitcoin komt meer en meer in de media waardoor de munt steeds meer aandacht naar zich toe trekt. In het nieuws lezen we steeds meer over het reguleren van bitcoin, maar wat betekent dit?

Regulering houdt in dat de overheid wet- en regelgeving ontwikkelt op een bepaald gebied. Regulering vind je veel op het gebied van financiën. Reguleren van bitcoins hoeft niet iets slechts te zijn. Veel reguleringen zorgen voor consumentenbescherming.