Monero is een van de oudste Altcoins die er bestaat. Het is namelijk in 2014 ontstaan en is nog steeds aanwezig op de cryptomarkt. Hoe Monero het voor elkaar heeft gekregen om op dit moment nog steeds relevant te zijn leggen we je in dit artikel uit. Lees dus snel verder!

Geschiedenis van Monero

Zoals eerder vermeld is de munt in 2014 opgericht. Toen heeft de gebruiker “thankful_for_today” de code van Bytecoin gebruikt met een nieuwe naam. Dit heette toen nog BitMonero.

De “Bit” kwam als afkorting van Bitcoin en “Monero” is letterlijk “munt” in Esperanto. Echter werd deze munt in het begin niet goed ontvangen door de community. Hierdoor had de BitMonero geen lange levensduur.

Vijf dagen later vonden enkele fanatiekelingen hier iets heel anders van. Zij hebben namelijk in vijf dagen tijd Monero opgezet. Dit is de basis van de Monero die we nu kennen.

Groei van de Monero koers

In 2016 heeft Monero de grootste groei van alle cryptocurrency gekend. Zo was de Monero koers in 2014 nog maar 2,21 euro. Echter is deze in 2016 gegroeid naar maar liefst 129 euro!

Dit is een van de vele verhalen van altcoins die in een korte periode heel erg veel zijn gegroeid. Lees je daarom vooral in over de verschillende crypto koersen. Wie weet heb jij binnenkort ook een succes verhaal zoals Monero of Dogecoin.

Geliefd op de darknet

Een van de redenen waarom de Monero koers zo hard is gestegen de laatste jaren is door het privacy aspect. Zo is de Monero een privacycoin. Hierdoor hebben alle developers privacy heel hoog staan.

Helaas wordt dit dus ook gebruikt voor slechte bedoelingen zoals op het Darknet. Omdat privacy zo belangrijk is, kan niemand de coins terug traceren naar de eigenaren. Hierdoor kunnen mensen anoniem betalen met deze coins.

Monero kopen

Je kunt Monero op verschillende plekken kopen. Een van de exchanges waar je Monero in euro’s kunt kopen is Anycoin Direct. Je kunt dit gemakkelijk, veilig en snel doen. Bekijk daarom snel wat de huidige Monero koers is.

Je kunt Monero gebruiken voor het kopen van bepaalde diensten of producten, maar ook voor het handelen in crypto. Wanneer je hier meer over wilt weten kun je ook de verschillende artikelen op onze website lezen.