Als je wilt beginnen met handelen in crypto zul je veel verschillende altcoins tegenkomen. Deze altcoins hebben allemaal een eigen betekenis en daarom kan het soms lastig zijn om alles te onthouden. Wij zullen je helpen met het duidelijk uitleggen van de verschillende altcoins zoals Chainlink, Ethereum, Bitcoin en nog veel meer. Lees snel verder om alles te weten te komen over de Chainlink munt en koers.

Geschiedenis van de Chainlink munt

Chainlink is een relatief jonge cryptomunt opgericht in 2017. Dit betekent niet dat het nog niet voor genoeg oproer heeft gezorgd in de crypto wereld. Zo heeft het hoge pieken, maar ook diepe dalen gekend. Dat allemaal in een korte periode van 4 jaar. Waarom de Chainlink koers voor zoveel ophef heeft gezorgd lees je hieronder.

Mogelijkheden met Chainlink

Het bedrijf Chainlink zorgt voor het inladen van actuele en dynamische data in de blockhains. De smart contracts konden voorheen alleen statistische informatie opslaan en verwerken dat al opgeslagen was. Hierdoor kon er alleen gewerkt worden met informatie over cryptovaluta.

De software van Chainlink, ook wel oracles genoemd, kunnen er ook smart contracts van buiten de blockchain worden ingeladen. Hierdoor zijn de mogelijkheden oneindig. Denk bijvoorbeeld aan financiële data over beurzen, maar er is ook veel mogelijk met minder financiële toepassingen. Zoals het altijd updaten van het weer of shipping data.

De geschiedenis van de Chainlink koers

Zoals eerder is gezegd heeft de Chainlink koers al flink wat te voortduren gehad. Zo heeft het dagen gehad dat het met 100% steeg, maar ook flinke dalingen had. Daarom raden we allereerst aan om te handelen met geld wat je bereidt bent om te verliezen. 

De chainlink koers begon eigenlijk heel erg onschuldig zoals elke andere crypto koers. Zo was er in het begin een korte piek, maar daarna was het redelijk stabiel. Totdat de media te horen kreeg van de mogelijkheden van Chainlink en zo begon de Chainlink koers met stijgen en dalen.

Had ik maar geïnvesteerd...

Er zijn veel momenten geweest in de geschiedenis van de Chainlink koers waar mensen hebben ervaren dat ze te laat hebben gekocht. We zullen hieronder een korte tijdlijn geven met alle gebeurtenissen van de Chainlink koers.

  • De Chainlink koers ging in 2017 op de markt met een waarde van € 0,17
  • Op 8 januari bereikt de Chainlink koers zijn eerste hoogtepunt van € 1,08 door de bullmarkt van de cryptomarkt
  • Niet een maand later zakte de munt weer terug naar € 0,38 en enkele maanden later in juni nog maar € 0,18
  • Een jaar later in mei was de munt al weer € 1,20 waard en toen zag je dat het alleen maar bergopwaarts zou gaan
  • Eindstand zijn we nu in 2021 en is de LINK koers maar liefst € 24 op het moment van schrijven!

Waarom fluctueert de Chainlink koers zo erg?

Zoals elk aandeel hangt het natuurlijk altijd af van vraag en aanbod, maar er zijn ook andere factoren die de Chainlink koers bepalen. Een van de belangrijkste factoren zijn de verschillende nieuwskanalen. Deze zorgen er namelijk voor dat mensen bepalen om te kopen of verkopen.

Daarnaast zijn bekende mensen ook heel erg belangrijk. Zo heeft bijvoorbeeld Elon Musk heel veel invloed gehad op de cryptomarkt met name de Dogecoin. Bekende mensen als Elon Musk kunnen de prijs met één tweet bepalen.

Chainlink kopen

Zoals je net hebt gelezen heeft de Chainlink flink wat pieken en dalen gehad. Begrijpelijk dat je natuurlijk je graantje wilt mee pakken. Lees je voordat je Chainlink gaat kopen goed in. Er zijn meerdere aanbieders van de Chainlink koers in euro zoals Kraken en Anycoin Direct.