Met de huidige spaarrentes snappen wij ook dat je wilt gaan beginnen met beleggen. Of de reden nou is dat je wilt sparen voor een nieuwe auto of je wilt beleggen voor je pensioen. Alles is mogelijk met de juiste informatie. 

Als je zelf wilt beleggen zijn er wel een aantal dingen die je moet weten. Zelf beleggen kan soms een hele uitdaging zijn als beginnende belegger. Geen zorgen, wij zullen je verder helpen! Lees daarom snel verder.

Welke broker moet ik kiezen?

Voordat je gaat beginnen met beleggen is het handig als je weet welke brokers je kunt kiezen. Je hebt tegenwoordig namelijk veel brokers tot je beschikking. Dit is super handig zo kun je de juiste broker kiezen die bij jou past. Het is belangrijk om een broker te kiezen die de diensten aanbiedt waarmee jij wilt gaan beleggen.

Wil jij bijvoorbeeld beleggen in cryptocurrency? Dan kun je kiezen voor Plus500 of eToro. Het is belangrijk om dit te weten, want niet alle brokers bieden deze service aan. Ga daarom eens kijken welke broker bij jou past.

Zelf beleggen als beginner

Als je zelf nog niet zo thuis bent in de beleggingswereld kun je er alsnog voor kiezen om te beleggen. Je kunt namelijk bij verschillende brokers uit een vooraf ingestelde profiel kiezen. Dit zorgt ervoor dat er voor jou opties worden voorgesteld, maar uiteindelijk bepaal jij hoeveel risico je wilt nemen en hoeveel je wilt investeren.

Zelf beleggen op de aandelenmarkt

Een van de brokers die handig is als je zelf wilt beginnen met beleggen is eToro. eToro biedt namelijk een service aan waarbij je investeringen van experts kunt kopiëren. Zo kun je leren van de investeringen die zij maken en hier zelf mogelijk ook rendement op pakken. 

Daarnaast heeft eToro een social mediaplatform puur gericht voor beleggers. Hierdoor krijg je alleen maar de relevante informatie voorgeschoteld. Dit is handig als je up-to-date wilt blijven, elk moment van de dag.

Ga aan de slag

De beste manier van leren is het daadwerkelijk uitvoeren van beleggingen. Geen zorgen, je hoeft dit niet te doen met echt geld. Zo zijn er namelijk brokers die demo accounts aanbieden.

Met deze demo accounts kun je met fictief geld handelen en alvast ervaring opdoen op de aandelenmarkt. Hierdoor hoef je geen risico te lopen met je eigen geld. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag met een demoaccount en leer te beleggen als een echte professional.