Wat is daytraden, hoe werkt het en hoe kun je zelf een daytrader worden? Daytraden is inspelen op de prijsfluctuaties die plaatsvinden gedurende een handelsdag. Het is een speciale tak van sport en waarom dit zo is gaan we nu aan je uitleggen.

Technologische ontwikkelingen

Daytraders kunnen niet zo snel reageren op handelspatronen als dat de computers kunnen. Daarnaast was het vroeger zo dat een daytrader voor het einde van de dag zijn aandelen moest verkopen, omdat de risico’s op de na beurs te groot zijn. Wat is daytraden en welke tools heb je nodig om te beginnen? Daar zullen we nu dieper op in gaan.

Hoe begin je met daytrading?

Om te kunnen daytraden heb je een account nodig bij een aandelen broker die jou ook realtime koersen biedt. Vaak kun je in de beschrijving lezen welk profiel geschikt is voor actief handelen. Bij BinckBank is dit bijvoorbeeld het ‘black’ pakket. Hierbij geeft Binck Bank zelf ook aan dat het ‘black’ pakket de beste optie is voor daytrading. 

Bij het daytraden draait alles om laag inkopen en hoog verkopen. Je bent dus constant bezig met wat gaat de laagste prijs zijn vandaag. Vervolgens wil je op het juiste moment aandelen kopen om vervolgens af te wachten totdat de prijs op zijn hoogste punt is die dag. Dat is het moment dat jij je aandelen gaat verkopen.

Het nieuwe daytraden

Tegenwoordig kan, door de komst van het snelle internet, een daytrader werken vanaf zijn huis. Bij het nieuwe daytraden is het mogelijk om aandelen over een langere periode, ongeveer 2-3 dagen, vast te houden en een verkoop optie open te houden. Hierbij kan een daytrader werken met verschillende tools.

Zo kan de daytrader met de technologie van vandaag de dag werken met trucjes zoals stop loss of take profit mogelijkheden. Dit zijn trucjes die je helpen om je verlies te dekken, doordat je gekochte aandelen direct verkocht worden als ze onder de aangekochte prijs vallen.

Bij een take profit stel je een prijs in waarbij als het aandeel de vooraf bepaalde koers waarde bereikt direct verkocht wordt. Al deze tools kunnen jou helpen om zo de risico’s van beleggen in te perken. 

Tips bij het traden

Het leren van daytraden kan via speciale demo accounts. Hierbij ga je traden met nep geld. Hierdoor krijg je een gevoel bij het traden zonder dat je risico loopt van het verliezen van geld. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een Plus500, Flatex, Saxo Bank en eToro.

Er zijn bij het daytraden verschillende patronen. Zo heb je de stijgende trend, dalende trend, consolidatie, volatiel en weinig volatiel. Dit zijn patronen die je moet leren herkennen. Dit zijn fundamentele onderdelen van wat daytraden is.

Antwoord op de vraag; Wat is daytraden?

Daytraden is een vak apart. Het leren van daytraden is een proces wat veel tijd kost. Echter kun je als je veel ervaring hebt en er handig in begin te worden het overal uitvoeren. Hierom is het leren van daytrading iets wat door veel mensen na gestreefd wordt.

Ze leren de patronen uit hun hoofd en traden vaak met een aantal aandelen die ze goed kennen. We hebben voor jou een uitgebreid artikel geschreven die jou kan helpen met daytraden in cryptovaluta. We hopen je wat meer op weg geholpen te hebben en wensen je veel succes met daytraden!