Binance Coin (BNB) is een cryptocurrency die gebruikt wordt om te handelen op de Binance cryptocurrency-exchange. Sinds 2018 is Binance de grootste cryptocurrency-exchange ter wereld. Met de BNB Coin betalen investeerders lagere transactiekosten wanneer ze handelen op de Binance Exchange.

Wat is Binance Coin?

De hoofdfunctie van Binance Coin is om te handelen op de Binance Exchange. Binance Coin is in 2017 gecreëerd om handelskosten te verminderen. De gebruikers van de Binance Coin ontvangen korting op transactiekosten wanneer ze de Binance Coin gebruiken op de Binance Exchange.

De Binance Exchange is het grootste crypto handelsplatform op basis van handelsvolume, hiernaast is het ook een van de snelste handelsplatformen ter wereld met exchanges zoals PancakeSwap.  Naast het handelen op de Binance Exchange wordt de BNB Coin steeds meer geaccepteerd als betaalmethode om bijvoorbeeld hotels te boeken en kleding te kopen.

Binance Coin staat op het moment van schrijven derde, waardoor alleen nog Ethereum en Bitcoin boven BNB Coin staat. De overige altcoins kunnen nog niet tippen aan deze BNB Coin.

Waarom zou ik BNB coin gebruiken?

Binance Coin is erg geliefd omdat het voordeel oplevert op de Binance Exchange. Met Binance Coin betaal je lagere transactiekosten voor elke transactie die je doet op de Binance Exchange. De reden dat de Binance Exchange de voorkeur krijgt door vele investeerders boven andere beurzen heeft te maken met de Binance Coin.

De Binance Coin wordt gebruikt als handelsmiddel, dus de Binance Coin wordt gebruikt om te handelen tegen andere cryptovaluta. Changpeng Zhao, de oprichter van Binance, had als visie voor de BNB Coin om te concurreren met andere beurzen door oplossingen te bieden voor de vele problemen die hij zag in de cryptocurrency-handelsinfrastructuur.

BNB koers

Binance Coin wordt steeds populairder en de laatste tijd is de Binance Coin crypto koers flink gestegen. De stijging in de koers van BNB Coin heeft te maken met de groei van de Binance Exchange. Zoals we al eerder hebben benoemd in dit artikel, is Binance de grootste beurs om te handelen in crypto.

Doordat steeds meer investeerders de Binance Exchange gebruiken zal de BNB Coin koers ook stijgen. De investeerders gebruiken de BNB Coin op de Binance Exchange, waardoor ze korting krijgen op transactiekosten. Maar om de BNB Coin te gebruiken moeten de investeerders Binance Coin natuurlijk eerst aanschaffen, waardoor de waarde van de munt stijgt.

Echter betekent dit niet dat de Binance Coin blijft stijgen. Het is altijd lastig om te voorspellen hoe de toekomst eruit zal zien van een cryptovaluta, aangezien ze erg beweeglijk zijn.  

Meerdere factoren

Ook heeft de stijging van de BNB Coin te maken met ontwikkelingen in de Aziatische markt. Er is een nieuw project aangekondigd via Launchpool: DODO. DODO is een toegankelijk en gedecentraliseerd platform. Met dit project willen ze yield farming mogelijk maken op Binance. Yield farming is een manier om beloningen te genereren met je cryptovaluta.