Wat is Dogecoin?

Misschien herken je het logo wel. De Dogecoin logo is inderdaad gebaseerd op de Doge meme. Dogecoin is een gedecentraliseerde, peer-to-peer digitale valuta waarmee je gemakkelijk online geld kunt verzenden. Maar hoe verschilt dit van de andere cryptovaluta?

Dogecoin wordt vaak gebruikt om kleine betalingen of donaties te sturen naar andere internetgebruikers. DOGE wordt regelmatig gebruikt op kanalen zoals Reddit, Twitch en Twitter. Gebruikers van DOGE belonen andere internetgebruikers voor content die ze waarderen. Het is dus echt de valuta van het internet.

Dogecoin koers gestegen

Viel het je ook op dat de Dogecoin koers enorm was gestegen? DOGE steeg met meer dan 1.100% in maar twee dagen, dit is een van de snelste bull runs van de gehele cryptocurrency geschiedenis!

De stijging van de Dogecoin koers had te maken met meerdere factoren. Het begon met een Reddit community: ‘’SatoshiStreetbets’’. Cryptohandelaars in deze community maakte een hoop commotie om de munt te kopen en we kunnen gerust zeggen dat het ze is gelukt.

GameStop en Dogecoin

Dezelfde strategie werd eerder gebruikt bij GameStop. Reddit beleggers gingen volop investeren in GameStop waardoor de koers omhoog was geschoten. Ook de tweets van Elon Musk hebben uiteraard geholpen bij de stijging van de DOGE koers.

Dogecoin heeft haar stijging deels te danken aan GameStop. De SatoshiStreetbets investeerders hebben hun inspiratie gehaald uit de succes van GameStop. Dezelfde strategie werd toegepast op Dogecoin. Er werd massaal gepost op social media kanalen om te investeren in Dogecoin.

Invloed van Elon Musk op Dogecoin

De Dogecoin hype had net als bij GameStop ook Elon Musk bereikt. Elon Musk heeft meerdere keren uitspraken gedaan over de cryptomunt, voornamelijk tweet Elon Musk erover. Elon Musk maakt gebruik van pop culture referenties zoals The Lion King, Lord Of The Rings en ‘’Who Let The Doge Out’’.

Weliswaar zijn de tweets niet allemaal even serieus, maar dit heeft absoluut een hoop publiciteit opgeleverd voor Dogecoin en daarmee de Dogecoin koers beïnvloedt.

Huidige Dogecoin koers

Op het hoogtepunt stond Dogecoin op de 7e plaats van alle cryptovaluta. Inmiddels is de Dogecoin koers weer gedaald naar een wat realistischere positie. Maar wie weet heeft DOGE wel weer een bull-run.

Om altijd up-to-date te blijven van de Dogecoin koers euro adviseren wij je om te kijken naar Kraken en Anycoin Direct. Deze exchanges hebben veel informatie over de huidige maar ook de historische koers van DOGE en velen andere cryptocurrencies. Dit kan jou helpen bij het nemen van investeringsbeslissingen.

Technologie achter Dogecoin

Dogecoin maakt gebruik van blockchain technologie net als bitcoin en bijna alle andere cryptomunten. Dit zorgt ervoor dat de valuta veilig en decentraal gebruikt kan worden. Dogecoin is gebaseerd op Litecoin. Net zoals Litecoin maakt Dogecoin gebruik van Script, een algoritme dat verschilt van de manier waarop bitcoins gemined worden. Litecoin is op zijn beurt weer gebaseerd op Bitcoin. Je kunt Bitcoin dus zien als de “vader” van Litecoin en Litecoin als de “vader” van Dogecoin (of Bitcoin als “grootvader” van Dogecoin). Bitcoin, Litecoin en Dogecoin worden daarom vaak gezien onder dezelfde vlag, namelijk dat van Satoshi Nakamoto, de uitvinder van Bitcoin. Wat Dogecoin onderscheid van vele cryptomunten is dat er bij Dogecoin geen schaarste kan ontstaan; er zit geen limiet op het aantal dogecoins.

Investeren in Dogecoin

Ben je geïnteresseerd om te beleggen in Dogecoin of een andere altcoin? Bekijk dan Kraken. Kraken is een van de grootste cryptobeurzen ter wereld. Hiernaast is het consequent genoemd als een van de beste brokers om online cryptovaluta te kopen en verkopen. Kraken is zeer geschikt voor beginnende beleggers en ervaren beleggers.