Beleggen met je wisselgeld? In dit artikel lees je alles over het beleggen met wisselgeld, hoe het in zijn werk gaat en wat je kunt verwachten. De tijd dat je alleen met veel geld succesvol kon beleggen is door de komst van het internet voorbij.  Hieronder lees je meer over wisselgeld beleggen.

Tijd voor verandering

Het is mogelijk om met kleine bedragen de gewenste stappen te zetten. Het is tegenwoordig mogelijk om via verschillende platformen te beleggen met klein geld. De meest bekende manier van beleggen met wisselgeld is met Peaks, maar daarnaast heb je ook Centraal Beheer en Brand New Day. Deze bedrijven bieden allemaal een mogelijkheid aan om te beleggen met klein geld.

Wisselgeld beleggen bij Peaks

Het bedrijf dat beleggen met wisselgeld populair heeft gemaakt is Peaks. Peaks is onderdeel van Rabobank, maar het opereert als een los bedrijf. Peaks heeft als voordeel dat je een bank kan koppelen aan de app. Hierdoor wordt je wisselgeld automatisch opgeteld en van je rekening afgeschreven. 

Dit geld wordt daarna automatisch afgeschreven en geïnvesteerd in de door jou gekozen portfolio. Deze portfolio’s zijn samengesteld uit aandelenfondsen en obligatiefondsen. De verhouding tussen deze twee fondsen verschilt in de gekozen portfolio’s. Je hebt de keuze uit mild 30% aandelen / 70% obligaties, pittig 50/50, scherp 70/30 en heet 90/10.

Beleggen met wisselgeld bij Brand New Day

Brand New Day is een nieuwe bank met als doel om de pensioenfondsen wereld op te schudden. Bij deze bank is het echter ook mogelijk om te beleggen met wisselgeld. Bij Brand New Day is het wel zo dat je zelf elke week of maand zelf geld over moet maken naar je account. 

Bij Brand New Day heb je dezelfde portfolio’s met de verhoudingen in verdeling in aandelenfondsen en obligatiefondsen als Peaks. Als toevoeging heeft Brand New Day ook nog zeer defensief met 10% aandelen en 90% obligatiefondsen. Bij Brand New Day betaal je geen maandelijkse beheerskosten, maar betaal je een percentage over het ingelegde bedrag. Hierdoor heb je, als er even geen geld op je rekening staat, geen extra kosten.

Beleggen bij Centraal Beheer

Het is mogelijk om te beleggen met wisselgeld bij Centraal Beheer. Dit kan door middel van gemaksbeleggen bij Centraal Beheer. Bij Centraal Beheer gemaksbeleggen investeer je in verschillende mixfondsen bestaande uit aandelen, obligaties, grondstoffen zoals goud en olie, valuta en vastgoed. Je kiest de mix waar jij je fijn bij voelt. 

Hierna kun je er voor kiezen om maandelijks een vast bedrag in te leggen dat automatisch wordt afgeschreven. Je ziet je winst of verlies gemakkelijk in de app en je kunt op elk moment geld opnemen of storten. Hiermee hou je zelf de controle over je geld. Je kunt bij Centraal Beheer ook beheerd beleggen. Zeer interessant om even naar te kijken.

En hoe nu verder?

Het is dus mogelijk om op verschillende manieren te beleggen met wisselgeld. Of het nu is via Peaks, Centraal Beheer of Brand New Day is. Bij al deze bedrijven is het mogelijk om te beleggen met klein geld. Let hierbij wel op dat je bij beleggen geld kunt verliezen of dat je inzet minder waard wordt.