Je hebt het misschien al een keer voorbij zien komen op YouTube of van mensen gehoord. Succesverhalen over mensen die gaan beleggen in het vastgoed om zo een passief inkomen te kunnen genereren. Maar hoe zit dit allemaal in elkaar en is het allemaal zo makkelijk als het wordt geadverteerd?

En wat is nou het verschil tussen investeren in vastgoed en het beleggen in vastgoed? Dit zijn allemaal vragen waar ik hoop voor jou antwoord op te kunnen geven. Dus lees snel verder!

Wat is beleggen in vastgoed?

Om erachter te komen hoe je het beste kunt gaan beleggen in vastgoed zul je eerst moeten weten wat beleggen in vastgoed nou precies is. Simpel uitgelegd is beleggen in vastgoed het investeren van kapitaal in onroerende goederen. Denk hierbij aan grond en alle bijbehorende gebouwen.

Het doel hierachter is om een rendement te behalen uit deze investering, zodat je uiteindelijk meer geld eruit kunt halen dan dat je hebt geïnvesteerd. Met het begrip rendement wordt de verhouding tussen opbrengsten en investering bedoelt. Hoe hoger het rendement hoe meer de winst zal zijn.

Hoe beleggen in vastgoed zonder veel geld?

Je vraagt je natuurlijk af hoe beleggen in vastgoed werkt wanneer je zelf geen bakken met geld op de rekening hebt staan en of dit überhaupt mogelijk is. Dit is precies wat heel veel mensen denken en waar zij verkeerd zitten. Zo is er iets waar je waarschijnlijk nog niet van wist. Zo zijn er meerdere banken waarbij je een beleggingshypotheek kan aanvragen.

Enkele hiervan zijn RNHB, Domivest, ING en NIBC. Ze bieden al een hypotheek aan tot 80% van de taxatiewaarde van het pand. Je zal altijd zelf moeten investeren, maar je hoeft geen enorme bedragen op je rekening te hebben om te starten met beleggen in vastgoed.

Stappenplan: Hoe beleggen in vastgoed

  • Ga op onderzoek waar je wilt gaan beleggen. Wil je hele oude panden gaan renoveren of ben je van plan om een wat nieuwer huis te kopen en proberen met winst te verkopen?
  • Daarna is het belangrijk om een duidelijk plan op te gaan stellen. Neem alle mogelijke kosten in rekening en houdt hier heel erg rekening mee. Vraag eens naar de maandelijkse kosten of naar alle mogelijke onderhoudskosten.
  • Ga op zoek naar de juiste beleggingshypotheek. Zoals eerder al is vermeld hoef je geen enorme geldbedragen op je rekening te hebben om van start te gaan. Het is echter wel belangrijk dat je de juiste beleggingshypotheek vindt die bij jou past.
  • Zorg ervoor dat je vooraf een huurder kunt vinden die interesse heeft om bij jou een pand te komen huren. Dit doe je, zodat je direct wanneer je het pand hebt gerenoveerd inkomsten kunt gaan genereren.
  • Als je eerste handeling goed is verlopen moet je jezelf gaan afvragen of dit genoeg was of wil je meer? Heb je nog meer nodig om deze passieve inkomsten nog interessanter te maken? Als je meer wilt, kun je ervoor kiezen om het gehele proces weer te herhalen om zo veel mogelijk van dit passief inkomen te genieten.