Wil je investeren in crypto? Het digitale geld is voor vele mensen een gat in de markt. Het is een beurs die nooit stilstaat, een pauze neemt of onderhoud nodig heeft. Dat maakt crypto de ideale belegging voor de actieve en passieve belegger. 

Je kunt op verschillende manieren leren investeren in crypto. In dit artikel bespreken we de volgende manieren: zelf crypto munten aankopen op een platform, het mijnen van crypto en andere mogelijkheden. Lees dus snel verder.

Aankopen van crypto

De makkelijkste manier om te investeren in crypto is via een online crypto broker. Deze brokers maken het mogelijk om via een IDEAL betaling crypto te kunnen aankopen. Daarnaast is het ook mogelijk om in te stellen dat er periodiek een aankoop wordt gedaan.

Zo kun je elke maand of week, op een vooraf bepaalde tijd, een vooraf ingestelde hoeveelheid cryptomunt aankopen. Door dit te automatiseren investeer je zonder er bij om te kijken in crypto. Hiermee maak je ook gebruik van de koerswisselingen. Een crypto broker waar je cryptovaluta kunt kopen is Anycoin Direct. Wil je meer weten klik dan snel verder.

Investeren in altcoins

Je kent natuurlijk ook wel enkele verhalen waarbij iemand in een relatief kleine cryptomunt heeft geïnvesteerd en enkele maanden/ jaren later opeens veel geld heeft. Dit zijn leuke verhalen, maar helaas gebeuren deze zelden.

Deze verhalen gaan vaak over het investeren in altcoins. Altcoins zijn kleine, vaak onbekende, crypto munten die je dus in grote aantallen kunt kopen tegen kleine prijs. Deze altcoins worden vaak gebruikt voor het investeren in crypto. Waarom je moet oppassen met het investeren in deze crypto leggen we nu voor je uit.

Enkele bekende altcoins die je misschien wel kent zijn Ethereum, Ripple, Litecoin, Cardano, Chainlink en Zcash. Elk van deze coins is ook ooit op een laag punt begonnen.

Leren investeren in crypto

De verschillende crypto brokers bieden cursussen en tips aan hoe je het beste kunt investeren in cryptocurrency. Hierbij leggen ze je de verschillende mogelijkheden en toepassingen uit. Ze maken je weg wijs in de wereld van investeren in crypto. Ga daarom zeker online op zoek naar de juiste informatie.

Betrouwbaar investeren in crypto

Hiermee ben je dus op een vertrouwde manier aan het investeren in cryptocurrency. Daarnaast is het ook mogelijk om actief te handelen in crypto. Hierbij volg je actief de crypto koers van 1 of meerdere munten. Je koopt de cryptomunt als hij op een laag niveau staan en verkoopt de munten op hoog niveau. 

Dit wordt ook gezien als actief daytraden met crypto. Je bent actief bezig met het kopen en verkopen van de munten om zo winst te maken met de koersstijgingen. Dit kun je ook doen door middel van het kopen van CFD’s.

Rente op crypto

Daarnaast kun je ook beleggen in crypto die rente uitbetalen. Dit zijn munten die je een percentage uitbetalen voor het aantal munten wat je zelf in bezit hebt. Er zijn enkele munten die een reward geven voor het houden van die munten. Het investeren in cryptomunten heeft hierdoor veel verschillende mogelijkheden. 

De rente wordt in de crypto wereld ‘staking’ genoemd. Staking is een nieuw concept wat voor veel mensen die willen investeren in crypto interessant kan zijn, omdat het een gegarandeerde uitbetaling is. Het is een vooraf ingesteld percentage bijvoorbeeld 6 of 12%. 

Rentes hoger dan banken

De percentages die je net zag zul je nooit terug vinden op je eigen bankrekening. Hierdoor wordt het investeren in crypto een stuk interessanter voor mensen die eigenlijk alleen meer rente op hun vermogen willen hebben.

Naast de rente die krijgt van het houden van de munt, geniet je ook van de koersstijgingen die de munt doormaakt. Het is een vrij nieuw concept. Hierdoor zijn er niet heel veel mensen die zich hebben verdiept in de wereld van staken. 

Risico's investeren in altcoins

Ondanks dat je deze altcoins in grote aantallen tegen een lage prijs kunt kopen, is het toch heel erg risicovol. Deze altcoins zijn vaak heel erg afhankelijk van de informatie die wordt vrijgegeven over deze munten.

Zo kan positieve informatie heel erg de prijs positief beïnvloeden, maar ook vice versa. Hierdoor zul je op korte termijn veel koersstijgingen en dalingen zien. Als je tegen deze druk kunt om niet te verkopen als deze op laag niveau staat, kan het investeren in altcoins interessant voor jou zijn.

Lees je echter altijd goed in op deze altcoins zoals Cardano, Chainlink, Ethereum en meer! Doe daarom verschillende brokers vergelijken. Denk bijvoorbeeld aan Anycoin Direct, Kraken, Plus500 of eToro.