Als het gaat om beleggen wordt er vaak gesproken over de grootste bedragen om maar zoveel mogelijk rendement te kunnen realiseren. Dit is echter helemaal niet nodig. Je kunt namelijk ook heel goed beleggen met kleine bedragen. Hoe dit werkt lees je in dit artikel. Lees dus snel verder om erachter te komen hoe je met weinig geld kunt beleggen.

Zelfde percentages winst

De percentages van het rendement zijn hetzelfde wanneer je gaat beleggen met kleine bedragen. Dat je relatief minder winst pakt is dan ook logisch, maar je neemt ook een stuk minder risico als je gaat beleggen met weinig geld.

Natuurlijk is het beter dat wanneer je 5% rendement realiseert dat je dan €5.000 hebt geïnvesteerd in plaats van €50, maar uiteindelijk blijft het toch winst. Je kunt uiteindelijk die €52,50 weer investeren in een ander bedrijf en zo je portfolio blijven uitbreiden.

Je kunt meer risico nemen

Als je gaat beleggen met kleine bedragen kun je er ook voor kiezen om juist meer risico te nemen voor hoger rendement. Je kunt bijvoorbeeld beleggen in startende bedrijven. Als een van de verschillende start-ups succesvol wordt heb je het geld van de geflopte start-ups terug verdiend.

Dit doe je uiteindelijk wel op eigen risico. Kun je het geld niet missen dan raden we deze methode van beleggen af. Als je het echt niet kunt missen moet je jezelf afvragen of het überhaupt wel interessant is om te beleggen. Over de risico’s van beleggen lees je hier meer.

Beleggen met kleine bedragen langzaam opbouwen

Een tip die we altijd geven als het gaat om beleggen is dat je alleen moet geld beleggen met geld dat je kunt missen. Als je niet veel kunt missen, kun je ervoor kiezen om te beleggen met kleine bedragen. Deze kleine bedragen moet je natuurlijk ook wel kunnen missen dan.

Hoe klein de bedragen zijn ligt helemaal aan jou. Wil je meer rendement en dus meer winst maken? Bevalt het beleggen jou wel? Dan kun je ervoor kiezen om steeds beetje bij beetje meer geld te beleggen. Zo worden de kleine bedragen vanzelf grote bedragen.

Periodiek beleggen met weinig geld

Je kunt er ook voor kiezen om periodiek te beleggen met kleine bedragen. Je zet dan per maand een klein bedrag aan de kant om mee te beleggen. Beleggen met een klein bedrag wordt dan net zoals hierboven benoemd steeds groter.

Een voordeel van deze manier van beleggen is dat je helemaal niet veel geld nodig hebt om te beginnen. Ook kun je er voor kiezen om een keer een maand extra te beleggen of juist een maand niet. Je bent vrij om te beleggen met kleine bedragen waarmee jij comfortabel bent.

Waar kan ik beleggen met weinig geld?

Er zijn verschillende brokers waarbij je met kleine bedragen kunt beleggen. Ook deze brokers willen namelijk het beleggen voor iedereen toegankelijk maken. Niet iedereen heeft namelijk €10.000 op de bank staan waarmee ze kunnen beleggen.

Je kunt zelfs beleggen met kleine bedragen door professionals laten doen bij bijvoorbeeld Brand New Day of Centraal Beheer. Hierdoor kun je als beginnende belegger ook rendement realiseren. Daarnaast loop je nog minder risico, omdat iemand met jarenlange ervaring het voor jou overneemt.

Beleggen met Peaks

Een broker die heel erg inspeelt op het beleggen met kleine bedragen is Peaks. Peaks maakt het beleggen laagdrempelig zodat iedereen kan instappen. Je doet bij Peaks namelijk beleggen met je wisselgeld. Met Peaks beleg je in verschillende indexfondsen.

Deze indexfondsen bestaan uit verschillende aandelen en obligaties. Je krijgt de keuze om je eigen portfolio in te richten zoals jij wilt. Je kunt kiezen uit vier verschillende portfolio’s op basis van risico en rendement. De keuzes zijn mild, pittig, scherp en heet. Wat ze inhouden lees je op de pagina over Peaks waarbij ik ook mijn review over Peaks geef.