We weten allemaal dat sparen niet zoveel meer oplevert. Hierdoor is beleggen steeds interessanter aan het worden. Of je nou gaat starten met beleggen met oog op de toekomst of omdat je op korte termijn wat bij wilt verdienen, je kunt het allemaal bij Brand New Day beleggen. 

Er zijn tegenwoordig veel brokers op de markt die allemaal iets anders aanbieden. We willen je graag helpen met de juiste informatie te geven over Brand New Day. Lees daarom snel verder.

Wie is Brand New Day?

Voordat je blind gaat beleggen bij een broker is het belangrijk om wat achtergrond informatie te verkrijgen. Zo is Brand New Day een van de jongste banken die te vinden is in Nederland. Brand New Day is namelijk in 2010 ontstaan met maar één doel: het creëren van een beter financiële wereld voor hun klanten.

Dat Brand New Day een van de jongste is, betekent niet dat zij onbetrouwbaar zijn. Met hun frisse en eerlijke manier van beleggen zijn ze binnen 10 jaar uitgegroeid tot een grote naam in Nederland. Hieronder zijn enkele cijfers te zien waardoor wordt bewezen dat de werkwijze van Brand New Day als pensioenbank werkt.

  • 300.000 Nederlanders hebben al een rekening geopend bij Brand New Day
  • 36.000 beleggingsrekeningen zijn er in de afgelopen 10 jaar geopend
  • 3 miljard euro aan vermogen wordt door Brand New Day beheerd

Alle mogelijkheden bij Brand New Day

Als beginnende belegger staat Brand New Day beleggen voor je klaar. Brand New Day beleggen is geschikt voor de beginnende belegger, omdat je niet veel van de markt af hoeft te weten om te kunnen beleggen. 

Je hebt bij Brand New Day beleggen verschillende opties. Zo heb je zelf nog keuze in de manier waarop wordt geïnvesteerd en doen de experts van Brand New Day het beleggen. De mogelijke opties worden hieronder even voor je uitgelegd.

Indexbeleggen bij Brand New Day

Wanneer je gaat beleggen zijn er oneindig veel opties om in te beleggen. Om als beginner deze gehele markt te onderzoeken kan soms lastig zijn. Hier is een oplossing voor. Met indexbeleggen beleg je simpelweg in de gehele markt.

Het standaard aandelenfonds van Brand New Day volgt de FTSE Developed Index. Deze index volgt de prestaties van meer dan 2200 grootste bedrijven ter wereld. Hierdoor hoef je zelf niet te voorspellen of een keuze te maken in welk bedrijf het beste rendement op gaat leveren.

Lifecycle beleggen

Een andere optie is lifecycle beleggen. Met lifecycle beleggen ga je steeds veiliger beleggen, hoe dichter je bij je pensioen komt. Het zou namelijk zonde zijn dat je een lange periode hebt belegd, maar door een crash je geld verliest net wanneer je het hardste nodig hebt. 

Hoe ze dit doen is best simpel uit te leggen. Zo belegt Brand New Day vanaf 10 jaar voor de gekozen einddatum 55% in obligaties. Elk opeenvolgend jaar stijgt het percentage obligaties met 5%. Uiteindelijk beleg je het laatste jaar voor 100% in obligaties. Er wordt gekozen voor obligaties, omdat deze het veiligste zijn om in te investeren.

Dividend efficiënte fondsen

Naast het eerder benoemde indexbeleggen en lifecycle beleggen heb je bij Brand New Day beleggen ook een dividend voordeel. Zoals eerder vernoemd beleg je bij Brand New Day beleggen in verschillende bedrijven. Deze bedrijven keren een deel van hun winst uit in de vorm van dividend. 

Deze dividend gaat normaal gesproken naar de aandeelhouders van deze bedrijven. Aangezien Brand New Day belegd in duizenden bedrijven ben je, indirect met jouw aandelen, ook aandeelhouder. Hierdoor krijg jij ook een deel van dit dividend boven op jouw investeringen.

Duurzaam beleggen

Als je gaat beleggen voor de toekomst wil je natuurlijk ook dat dit duurzaam gebeurt. Het hebben van de hoogste rendement is fijn, maar niet als dit gebeurt op een twijfelachtige manier. Met Brand New Day beleggen gebeurt dit op een duurzame manier.

Zo investeert Brand New Day alleen in bedrijven die voldoen aan specifieke criteria. Deze criteria zijn opgesteld door de Verenigde Naties en dragen bij aan een duurzame toekomst. Het gaat hierbij niet alleen om milieuvriendelijke ondernemingen, maar ook bedrijven die mensenrechten waarborgen.