Dat je gaat beleggen is een goede keuze, maar het is wel belangrijk je veilig gaat beleggen. Veilig beleggen is belangrijk en kan gemakkelijk worden voorkomen door een aantal stappen te checken voordat je gaat beleggen. Je wilt namelijk niet onnodig risico lopen. Lees snel verder om erachter te komen wat je allemaal moet weten.

Risico’s van beleggen

Veilig beleggen begint met jezelf in lezen in de mogelijke risico’s dat beleggen met zich mee brengt. Iedereen weet namelijk dat beleggen niet zonder risico is. Zo moet je weten dat er bijvoorbeeld een verschil is tussen sparen en beleggen. Met sparen behoud je namelijk al je vermogen en met beleggen kun je deze of laten stijgen, maar ook verliezen.

Daarnaast weet niemand 100% zeker wat de markt gaat doen. Zo zijn er veel factoren waardoor de markt opeens zou kunnen instorten. Hou dit altijd in je achterhoofd wanneer je gaat beleggen.

Veilig laten beleggen

Beleggen hoeft verder niet heel erg spannend te zijn. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om iemand voor jou te laten beleggen. Zo doe je veilig beleggen door gebruik te maken van een professional. 

Als je voor je gaat laten beleggen heb je wel altijd nog controle over jouw geld. Je kiest namelijk zelf hoeveel je gaat investeren en hoeveel risico je neemt. Neem je meer risico heb je meer kans op hoger rendement, maar kan je vermogen ook zo maar dalen.

Kies voor de juiste broker

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je veilig gaat beleggen. Let vooral op de broker waarbij je gaat beleggen. Je gaat namelijk een groot bedrag toevertrouwen aan dit bedrijf. Een van de belangrijkste punten is transparantie.

Is deze broker open over alle kosten, mogelijke risico’s, eerdere resultaten? Dit zijn allemaal factoren waarop je moet letten. Zijn zij hier bijvoorbeeld niet open over, dan zou je je kunnen afvragen waarom dat zo is.

Veilig beleggen met fictief geld

Als je meer ervaring op wilt doen op de aandelen markt kun je ook altijd kiezen om een demo account te nemen. Zo kun je veilig beleggen zonder dat je je eigen geld verliest. Je kunt erachter komen hoe het is om te handelen op de aandelen markt.

Als een investering dan fout gaat, verlies je geen echt geld, maar ben je wel een ervaring rijker. Het is dus een win-win situatie. Verschillende brokers die dit aanbieden zijn Plus500 en eToro.