Als je wilt weten wat Tron is, dan is het belangrijk om de verschillen te weten tussen het Tron-netwerk en de TRX-tokens. Hoe zal de Tron koers zich ontwikkelen in 2022 en hoe kan je in Tron investeren? In dit artikel leggen we alles uit over beleggen in Tron.

Wat is Tron?

Tron is een gedecentraliseerd platform voor entertainment en het delen van inhoud dat gebruik maakt van blockchain en peer-to-peer technologie net als Ethereum.

Tron weet heel goed dat de toekomst van social media enorm is. Tron is uitgevonden met een duidelijk doel voor ogen: Contentmakers meer belonen voor hun inspanningen.

Dit maakt het model anders dan de huidige social media kanalen zoals YouTube, Facebook en Instagram, die inkomsten genereren met de gegevens van de gebruikers. De content makers krijgen slechts een klein deel van het inkomen. Het Tron platform is opgezet om dit te corrigeren.

Door als het ware de middle-man uit te schakelen, is het in staat om content makers direct te laten belonen via het Tron-netwerk en de TRX-tokens te gebruiken. De media is dus volledig in handen van de makers.

Tron partnerships

Tron heeft al een aantal grote partnerships afgesloten, zoals met oBike. oBike is het grootste bedrijf voor het delen van fietsen in Zuidoost-Azië. oBike heeft zijn eigen token gelanceerd, de oCoin. De oCoin is gelanceerd op het netwerk van Tron. oCoins worden al in de praktijk gebruikt, de tokens worden gebruikt om ritten te kopen op het platform van oBike.

Een andere belangrijke samenwerking is de partnership met Bitmain. Bitmain is een toonaangevende producent en ontwerper van de ASIC-chips die gebruikt worden voor het minen van bitcoins. De Antminer van Bitmain is een van de populairste producten die gebruikt wordt in de bitcoin mining community.

Strategische partnership

Zag-S&W, nog een partner van Tron, is een toonaangevend internationaal advocatenkantoor dat zich richt op handels- en ondernemingsrecht. Dit is een veelbelovende toevoeging, want het kantoor maakt deel uit van de Legal 500, dat een uitgebreid netwerk heeft met enkele van de grootste bedrijven ter wereld.

De partnerschap biedt uitgebreide ondersteuning bij transacties, operaties, risicobeheer en juridische aanpassing van digitale activa in verschillende rechtsgebieden. Omdat Tronix op steeds meer beurzen wordt aangeboden, neemt de behoefte aan juridische ondersteuning alleen maar toe. Deze partnerschap is erg strategisch.

Dit is geen verrassende zet van de non-profit stichting achter Tron.

Tron Foundation

De Tron Foundation is een non-profit gevestigd in Singapore. De stichting richt zich voornamelijk op de bedrijfsvoering van het Tron netwerk volgens de principes; openheid, eerlijkheid en transparantie bij het ondersteunen van het ontwikkelingsteam van Tron.

 

 

Team van Tron

De oprichter van Tron is jonge Justin Sun. Justin Sun wordt gezien als de leerling van Jack Ma, de oprichter van Alibaba. Jack Ma heeft Justin Sun persoonlijk uitgenodigd om te studeren bij de prestigieuze Jack Ma Hupan Universiteit.

De relatie tussen Alibaba en Tron zijn vandaag de dag nog steeds onduidelijk. Echter zijn er een aantal top developers van Alibaba verhuist naar Tron, waardoor het de vraag is of er wellicht iets speelt tussen de partijen.

Naast Jack Ma heeft de jonge Justin Sun nog meer top mentoren, waaronder Feng Li en Tim Berners-Lee. Feng Li is een adviseur van Ripple en leidde investeringen bij Coinbase. Tim Berners-Lee staat bekend om zijn bijdrage bij het creëren van het World Wide Web.

Toekomst van de Tron koers

Nu we weten wat Tron is, is het tijd om te bespreken waar de Tron koers heen gaat. De relatie tussen Justin Sun en Jack Ma roept de vraag op of er in de toekomst wellicht een samenwerking zal gaan plaatsvinden. Mocht dit het geval zijn, dan zal dit enorme positieve gevolgen hebben voor de Tron coin koers.

Natuurlijk bestaat ook de kans dat de Tron koers niet zal gaan groeien. Een van de oorzaken kan het communicatiebeleid zijn van de cryptomunt.

Justin Sun heeft de reputatie om updates te geven die simpelweg aankondigen dat er in de toekomst een grote aankondiging zal worden gedaan. Dit heeft tot het heden beleggers gefrustreerd. Een aantal investeerders beschouwen Justin Sun ook als te jeugdig en wellicht te naïef om een blockchain te runnen.

Beleggen in Tron

Ben je geïnteresseerd om te investeren in Tron? Dan kun je bij verschillende crypto brokers terecht. Tron is beschikbaar bij vele brokers, zoals bij Kraken. Bij Kraken kun je de Tron koers altijd en overal volgen. Kraken maakt cryptovaluta kopen erg simpel.