Bekijk de laatste crypto koersen voordat je gaat investeren in crypto. Hier zie je alle realtime koersen van de meest populaire cryptovaluta. Het is gesorteerd op basis van handelsvolume. Wil jij informatie over een specifieke cryptocurrency? Klik dan op het betreffende cryptocurrency waar je meer over wilt weten. Kom achter de technische specificaties, koers en functionaliteit van alle cryptovaluta!

Waarom stijgt en daalt de crypto koers?

Vraag jij je ook wel eens af waarom jouw cryptovaluta de ene dag veel meer waard is dan de andere dag? Prijsschommeling in de crypto koers heeft vele factoren. Deze zullen we hieronder voor je op een rijtje zetten. Dit is namelijk een belangrijk onderdeel van de crypto koers.

Voor- en tegenstanders van cryptovaluta

Er is veel onzekerheid over de waarde van cryptovaluta. Er zijn veel verschillende meningen over de intrinsieke waarde van cryptovaluta. De voorstanders van cryptovaluta zeggen dat het de munteenheid van de toekomst is. Ze geloven in de technologie achter de cryptovaluta.

Tegenstanders van cryptovaluta van mening zijn dat de munt werkelijk geen intrinsieke waarde heeft. Er wordt gezegd dat crypto een bubbel is. De tegenstanders van cryptovaluta vinden dat cryptovaluta enorm overgewaardeerd is, vergeleken met de werkelijke waarde.

We merken dat de media enorm veel invloed kan hebben op de crypto koers, met name wanneer een persoon als Elon Musk zijn Twitter bio aanpast naar: “#bitcoin.  Dezelfde dag zagen we dat bitcoin door het dak steeg en dat was absoluut geen toeval.

Cryptovaluta whales

De cryptovaluta markt is nog relatief klein in vergelijking met de traditionele aandelenmarkt. Hierdoor hebben whales veel impact op de crypto koers. Whales zijn in staat om de cryptocurrency koers te veranderen. Dit gebeurt wanneer een whale een veel kapitaal investeert in cryptovaluta, maar hetzelfde geldt uiteraard wanneer de whale zijn cryptovaluta verkoopt.

Altcoin koers

De koers van cryptovaluta is erg volatiel, hiernaast lijkt het aantal altcoins alleen nog maar te groeien. Wil jij altijd en overal up-to-date van populairste altcoin koers? Dan raden wij je aan om een kijkje te nemen op Anycoindirect.eu.

Anycoin Direct is een platform dat cryptocurrency toegankelijk maakt voor iedereen. Ze snappen dat beleggen in crypto in het begin moeilijk kan zijn. Daarom zijn ze erg gefocust om hun platform zo gebruiksvriendelijk te maken. Dankzij hun stapsgewijze proces kun je eenvoudig cryptovaluta kopen en verkopen.

Waarom zijn er zoveel verschillende cryptomunten?

Er zijn duizenden verschillende cryptomunten, maar waarom? Veel van de altcoins hebben een andere functionaliteit. Iedere cryptovaluta wilt beter zijn dan de andere crypto, door te werken aan de gebreken en beperkingen van de huidige cryptomarkt.

Tot op heden staat bitcoin aan de top van de crypto markt en geen enkele altcoin heeft bitcoin kunnen onttronen. Slechts een paar cryptocurrencies zijn gericht op het bieden van een nieuwe digitale valuta en gedecentraliseerde financiering, zoals Bitcoin.

Sommige cryptocurrencies werken met gedecentraliseerde applicaties en slimme contracten zoals Ethereum, terwijl andere niet werken op een blockchain zoals IOTA en Ripple.