Enjin stelt game-ontwikkelaars in staat om in-game items op de Ethereum-blockchain te tokeniseren. Deze items kunnen worden gekocht, verkocht en verhandeld met echte waarde.

Wat is Enjin?

Enjin is een op blockchain gebaseerde gamingplatform dat zich richt op het tokeniseren van digitale items. Ze bieden manieren om tokens te maken die in meerdere videogames kunnen worden gebruikt en die ook op verschillende platforms gebruikt kunnen worden. Enjin stelt spelers in staat om in-game items te ruilen met andere spelers, binnen en buiten de game.

Enjin Coin is een ERC-20 token dat is gemaakt op het Ethereum blockchain. Dit wilt zeggen dat alle ENJ-transacties in de keten worden gevalideerd en beveiligd door het Ethereum netwerk met behulp van proof-of-work algoritmes.

Crypto Enjin Multiverse

Een van de unieke voordelen van blockchain gaming is de mogelijkheid om items te maken die door verschillende ontwikkelaars in verschillende games gebruikt kunnen worden. Dit betekent dat spelers hun items tussen games kunnen dragen alsof het een enkele wereld is, ook bekend als het Multiverse.

Multiverse items zijn mogelijk omdat activa wordt opgeslagen op een gedecentraliseerde blockchain, zodat onafhankelijke ontwikkelaars allemaal toegang hebben tot het item. Om de ontwikkeling van cross game items aan te moedigen, heeft Enjin de Stormwall aangekondigd. Stormwall is een item dat gebruikt kan worden in meer dan 30 verschillende games. Dit is slechts een voorproefje van wat gamers kunnen verwachten in de toekomst!

Enjin Coin Ecosysteem

Enjin heeft een heel ecosysteem gecreëerd waarin je deze multiverse items kunt maken, opslaan, verhandelen en gebruiken. Dit ecosysteem bestaat uit:

  • Enjin Wallet – Een cryptocurrency wallet om cryptocurrencies en blockchain gamingactiva veilig op te slaan.
  • EnjinX – Blockchain verkenner om transacties en items te bekijken.
  • Unity Plugin – Hiermee kunnen game ontwikkelaars items rechtstreeks implementeren en uitgeven in games op meerdere platforms zoals iOS, Android, PC en MacOS.
  • Marketplace – Koop en verkoop je items veilig met behulp van smart contracts.

Enjin crypto samenwerkingen

Enjin heeft veel samenwerkingen met toonaangevende multinationals. Op het gebied van gaming is er een samenwerking met Unity. Enjin heeft een directe samenwerking met game engine Unity, die de Enjin SDK host. Hiermee kan er blockchain activa eenvoudig en rechtstreeks in het spel geïntegreerd worden.

Naast de samenwerking met Unity heeft Enjin ook een samenwerking met smartphone gigant Samsung. De Enjin Wallet werkt rechtstreeks samen met de Samsung Blockchain Keystore.

Enjin koers

Het project van Enjin klinkt enorm veelbelovend. Ook wordt er verwacht dat de gaming industrie blijft groeien, maar wat wilt dit zeggen voor de Enjin koers? Er spelen erg veel factoren die invloed hebben op de Enjin koers, hierom is het lastig om te voorspellen waar het heen gaat. Crypto Enjin heeft net als vele andere altcoins een sterke groei meegemaakt in 2021. Wil jij altijd en overal up-to-date blijven van alle altcoin koersen? Bekijk dan Anycoindirect. Niet alleen kan je hier koersen bekijken, ook kan je crypto kopen.