Beginnen met daytraden is vooral veel leren. Je moet bijvoorbeeld leren hoe je de koersen kunt analyseren. Daarnaast is het belangrijk om te leren hoe je bepaalde patronen kunt herkennen. Hieronder lees je hoe jij dit kunt leren!

Ga zelf aan de slag

Toch is het leren daytraden niet heel moeilijk, het is namelijk vooral een kwestie van tijd en geduld. Hierbij kan een daytraden cursus met de naam daytraden voor beginners bij helpen. Hierbij leggen mensen die veel ervaring hebben met daytraden je uit hoe daytraden werkt.

Deze experts hebben zelf vaak een kleine groep aandelen waarmee ze doen daytraden. Ze doen het bijvoorbeeld alleen met Shell of ASML. Bij een kleine groep aandelen is het makkelijker om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, het nieuws rond de koers en nieuws over het bedrijf. Lees hieronder direct verder, omdat we de vraag: “hoe werkt daytraden voor beginners?” gaan beantwoorden.

Leren van de pro’s

Hoe werkt daytraden is een veelgestelde vraag. De gevorderde daytrader legt het je graag uit. Dit doen ze vaak in de vorm van een daytraden cursus. Hierbij leggen ze in een series van video’s uit wat ze doen en waarom. Hierbij geven ze je ook daytraden tips. Zo krijg je een breed inzicht in waar je op moet letten. Wat voor patronen de pro’s gebruiken om winst te behalen. 

Vaak hebben ze een cursus daytraden voor beginners. Bij een daytraden cursus beginnen ze vanaf 0. Ze leggen je alles uit van welk programma ze gebruiken tot welke tools ze helpt bij het behalen van winnende beleggingen. Hierbij leggen ze ook de gevaren uit van daytraden. Het is namelijk niet zo dat daytraden makkelijk geld verdienen is.

Oefenen voordat je begint

Het is mogelijk om de geleerde daytraden tips toe te passen op een demoaccount. Bij een demoaccount ga je aan de slag met de echte koersen, maar gebruik je nep geld. Hierdoor is het verliezen van geld nog niet erg. Je kunt een demoaccount aanvragen bij brokers als eToro, Plus500 en Flatex.

Het werken met een demoaccount helpt je de markt te begrijpen. Je kunt de uitleg van de daytraden cursus toepassen op de echte wereld zonder dat je zelf risico loopt. Hierdoor kun je jezelf testen of je in staat bent om meerdere dagen met winst af te sluiten. Als dat lukt is het tijd om te daytraden met echt geld.

Daytraden voor beginners op de echte markt

Je kunt de kennis die je hebt opgedaan tijdens het traden met je demoaccount direct toepassen op de echte wereld. Gecombineerd met de cursus en de daytraden tips van de pro’s kun jij het daytraden tot een succes maken.

Zo ga je van daytraden voor beginners naar daytraden voor pro’s. Je moet natuurlijk wel altijd blijven opletten dat je niet gelijk all-in gaat op een trade, want dat kan mogelijk grote gevolgen hebben. 

Kiezen van de juiste broker

Je hebt voordat je kunt beginnen met daytraden een broker nodig. Deze broker moet jou dan toegang geven tot ‘real time informatie’ van de beurs. Dit houdt in dat je altijd de actuele informatie hebt over de prijs van het aandeel. Bij daytraden voor beginners is het belangrijk dat je een broker kiest die jou koersen aanbiedt in real time. Neem een kijkje bij onze beste brokers zoals Saxo bank en De giro.

Je kunt hierdoor direct reageren op wat er gebeurd, want als je een account hebt met een aantal minuten vertraging loop je gelijk achter op de concurrentie. Iedereen is natuurlijk op zoek naar de beste koers winst. Ga vandaag nog aan de slag met daytraden en wordt een pro!