Tegenwoordig kun je uit veel verschillende brokers kiezen als je wilt beleggen. Of je nou een beginner bent of je al jaren ervaring hebt in beleggen, er zit voor iedereen wel wat tussen.

Een van de brokers waar je kunt beleggen is Flatex. In dit artikel leggen we alles uit over Flatex beleggen en de mogelijkheden van Flatex beleggen. Lees daarom snel verder.

Groei van Flatex

Omdat Flatex voor sommige nog vrij onbekend is zullen we je even uitleggen wie Flatex is en hoe ze zijn begonnen. Flatex is in 1988 begonnen als een IT-bedrijf in de financiële sector. Ze zijn zich later meer gaan specialiseren in een digitaal banksysteem die tot de dag van vandaag nog steeds wordt gebruikt door banken.

In 2006 start Flatex als een van de eerste internet brokers in Duitsland met meer dan 200.000 klanten. Sinds 2019 heeft Flatex ook de Nederlandse markt toegetreden en heeft binnen 4 maanden tijd al meer dan 25.000 klanten.

Omdat zij in 2019 pas zijn toegetreden tot de Nederlandse markt kan het zijn dat je nog niet veel over Flatex hebt gehoord. Geen zorgen, we leggen hieronder alle mogelijkheden met Flatex beleggen uit.

Genoeg keuze met Flatex beleggen

Bij Flatex kun je het beste terecht als je een ervaren belegger bent. In tegenstelling tot brokers als Aegon en ABN Amro is Flatex echt voor de ervaren beleggers. Je krijgt bij Flatex beleggen namelijk niet de keuze om voor je te laten beleggen. Bij Flatex beleggen krijg je de keuze uit verschillende producten. De producten waaruit je kunt kiezen zijn:

  • Aandelen
  • Turbo’s 
  • Fondsen
  • ETF’s/trackers
  • Obligaties
  • CFD’s

Turbohandel met Flatex

Een van de opties van Flatex beleggen is de turbohandel. Bij de turbohandel sla je een stap over in de gewoonlijke cyclus van beleggen. Zo voer je namelijk jouw effectentransacties rechtstreeks uit met de uitgevende partij of broker. Dit doe je dan niet via de beurs, maar direct met deze partijen. 

Een voordeel van deze ‘directe handel’ is dat je geen transactiekosten hoeft te betalen. Hierdoor zijn er geen beurskosten betrokken en is dit een interessante manier van beleggen. Deze manier van handel wordt mogelijk gemaakt door een partnership van Flatex en de beurspartners zoals BNP Paribas, Goldman Sachs en Vontobel. 

Platformen van Flatex beleggen

Wanneer je kiest voor Flatex beleggen krijg je de keuze uit meerdere platformen om te beleggen. Dit zorgt ervoor dat je op elke plaats en op elke moment van de dag je beleggingen kan bekijken en aanpassen.

Hierdoor ben je dus niet verbonden aan een vaste computer thuis, maar kun je ook even snel op je telefoon kijken hoe het met je aandelen gaat. De platformen die worden aangeboden van Flatex beleggen zijn:

  • Webfiliaal
  • FlateXSecure
  • CFD2GO