Voor de spaarrente hoef je het niet meer te doen, dus het kan interessanter zijn om jouw geld te gaan beleggen. Er zijn verschillende banken en brokers waar je uit kunt kiezen, zo zou je onder andere kunnen kiezen voor Aegon. 

Wanneer je een echte starter bent is Aegon beleggen een slimme mogelijkheid. Aegon biedt namelijk een service aan waarbij ze voor je gaan beleggen, hieronder leggen we je uit hoe dit in elkaar zit.

Wie is Aegon?

Aegon is een Nederlandse bank die al jaren actief is in Nederland. Aegon is er van overtuigd dat Nederlanders steeds meer voor hun eigen financiële reserves moeten zorgen. De reden hiervoor is de lage spaarrente en het verzorgen van je eigen pensioen. 

Aegon helpt graag met het bieden van mogelijkheden om je eigen financiële reserves op een alternatieve manier dan sparen op te bouwen. Ze snappen namelijk dat niet iedereen even bewust is van de mogelijkheden van beleggen. Wat de opties van Aegon beleggen zijn lees je nu.

Diensten van Aegon beleggen

Je kunt bij Aegon beleggen terecht wanneer je je geld wilt laten beleggen door echte experts. Denk hierbij aan beheerd beleggen en beleggingsfondsen. Je hebt dan zelf geen omkijken meer naar de belegging, want de experts van Aegon beleggen regelen het allemaal voor jou. Je kunt hier ook weer kiezen voor meerdere opties. 

Aegon beheerd beleggen

Dagelijks zijn ze bij Aegon bezig met het beleggen voor klanten. Zo beleggen de experts van Aegon al jarenlang voor ruim 2 miljoen Nederlanders. Door deze jarenlange ervaring weten de experts van Aegon wat het betekent om goed rendement te behalen op lange termijn. 

Doordat ze veel bezig zijn met het beleggen van pensioengeld, bieden ze ook schaalvoordeel. Dit betekent dat je met grotere bedragen meer rendement kunt behalen, ofwel opschalen.

Wel of niet Aegon beheerd beleggen

Je moet goed nadenken voordat je een keuze maakt als het gaat om beleggen. We willen je daarom even alle voor- en nadelen van Aegon beleggen voorleggen om te kijken of Aegon beheerd beleggen iets voor jou is. 

  • + Eenvoudig laten beleggen door experts
  • + Minder risico door wereldwijde beleggingen
  • + Lage kosten voor meer rendement
  • – Je kunt niet zelf alle beleggingsbeslissingen nemen
  • – Er wordt aangeraden om minimaal € 6.500,- te beleggen

Kosten voor Aegon beleggen

Ook zijn de kosten natuurlijk belangrijk wanneer je wilt gaan beleggen online. Bij Aegon beleggen vinden zij transparantie belangrijk. Daarom laten ze graag alle kosten zien. Je hebt bij Aegon beleggen geen last van aan- en verkoopkosten. 

De vaste kosten per jaar bedragen € 30,- aan servicevergoeding. Daarnaast betaal je 0,18% – 0,20% per jaar aan fondskosten. Dit percentage is afhankelijk van de fondsverdeling waarin wordt belegd. Daarnaast betaal je 0,35% aan beheervergoeding per jaar en variabele kosten.

Is er een minimale inleg?

Zoals je eerder voorbij zag komen, adviseert Aegon een minimale inleg van € 6.500,-. Er is in principe geen minimum noodzakelijk, maar er wordt aangeraden om wel met dit bedrag te starten. Het is anders namelijk niet rendabel genoeg en betaal je naar verhouding veel aan kosten. Dit is allemaal gemakkelijk in te zien in je Aegon beheerd beleggen account.