Het VeChain platform kan worden gebruikt om alle stappen van een product te volgen. Al vanaf de productiefaciliteit helemaal tot de eindklant. Zo kunnen tussenpersonen worden geïnformeerd als het product buiten een voorgeschreven temperatuurbereik wordt bewaard, waardoor serviceverbeteringen en betere kwaliteitscontrole worden behaald.

Wat is VeChain?

VeChain is net als vele andere cryptovaluta gebouwd op blockchain. VeChain is ontworpen om supply chain management en bedrijfsprocessen te verbeteren. Het doel van VeChain is om processen en informatiestromen voor complexe toeleveringsketens te stroomlijnen door het gebruik van gedistribueerde ledger technologie.

Het VeChain platform bevat twee verschillende tokens: VeChain Token (VET) en VeChainThor Energy (VTHO). VeChain Token wordt gebruikt om de waarde over te dragen over het netwerk van VeChain. VeChainThor Energy wordt gebruikt als energie om de smart contracts transacties mogelijk te maken.

VeChain in de praktijk

Het VeChain platform kan worden gebruikt om alle stappen van een product te volgen. Al vanaf de productiefaciliteit helemaal tot de eindklant.  Om dit doel te bereiken gebruikt VeChain Radio Frequency Identification (RFID), en sensoren die de belangrijkste informatie naar het blockchain-netwerk verzenden die in real-time toegankelijk is voor geautoriseerde belanghebbenden.

Door de toepassing van sensoren kunnen alle stappen met betrekking tot het logistieke proces van het product constant worden bewaakt en kunnen eventuele problemen worden teruggekoppeld naar de relevante belanghebbenden. Zo kunnen tussenpersonen worden geïnformeerd als het product buiten een voorgeschreven temperatuurbereik wordt bewaard, waardoor serviceverbeteringen en betere kwaliteitscontrole worden behaald.

Investeren in VeChain

Als je geïnteresseerd bent in het beleggen in VeChain en andere altcoins is het altijd verstandig als je meer wilt weten over cryptovaluta en crypto brokers. Enkele brokers waar je VeChain kunt kopen zijn Anycoin Direct en Kraken. Deze brokers maken het je gemakkelijk, ze zijn erg gebruiksvriendelijk. Ook is het mogelijk om hier de VeChain koers te zien.

Twee Token Systeem van VeChain

Om het platform te laten werken gebruikt VeChain twee tokens. Dit ontwerp is bedoeld om de prijsvolatiliteit van de VET-coin te isoleren van de kosten van berekeningen op het netwerk, waardoor applicaties op VeChain stabiele vergoedingen kunnen aanrekenen.

Dit is vergelijkbaar met hoe het Ethereum-blockchain Ether gebruikt. De ontwikkelaars moeten een budget besteden aan een bepaald aantal onderliggende tokens om transacties uit te voeren voor hun gedecentraliseerde applicaties. Volgens VeChain’s whitepaper is het twee-token-systeem ontworpen voor effectief beheer en om een ​​voorspelbaar economisch model te hebben voor gedecentraliseerde applicatie-ontwikkelaars.

VeChain koers

VeChain heeft net als vele andere cryptomunten een sterke groei meegemaakt in 2021. Op 1 januari 2021 stond de VeChain koers nog niet eens op $0,02, terwijl het later in 2021 nog het $0,25 mijlpaal heeft bereikt. Dit is een groei van meer dan 1000% in minder dan vier maanden tijd. Het is moeilijk om te voorspellen of de koers VeChain in dezelfde mate zal gaan groeien. Op Anycoin Direct en Kraken blijf je altijd up-to-date van de laatste veranderingen in de VeChain koers.