Je hebt vast wel eens van Litecoin gehoord wanneer je bezig was met cryptocurrency. Litecoin is eigenlijk een van de meest bekende altcoins die er is. Toen de bitcoin koers jaren geleden echt vaart begon te maken, waren er ook veel investeerders voor de Litecoin. Wat Litecoin nou precies is en hoe deze litecoin koers wordt bepaald leggen we in dit artikel uit. Lees dus snel verder en kom alles te weten over de Litecoin koers.

 

Wat is Litecoin?

Litecoin is een peer-to-peer cryptocurrency. Met deze coin kunnen betalingen vrijwel kosteloos worden verricht. Het systeem waarop de litecoin is gebaseerd is net als andere altcoins een open source. Hierdoor is het volledig gedecentraliseerd en heeft niemand er complete controle over. Litecoin wordt beveiligd door middel van verschillende lastige cryptografische berekeningen. Hierdoor is het in staat om iedereen zijn of haar eigen financiën te kunnen beheren.

Geschiedenis Litecoin

Verschillend van de oprichter van Bitcoin is de oprichter van Litecoin niet anoniem. De oprichter van Litecoin is namelijk Charlie Lee. Charlie heeft eerst gewerkt bij Google. Toen hij de potentie van bitcoin zag was hij gelijk enthousiast. Echter zag hij enkele zaken die volgens hem beter zou moeten kunnen. 

Litecoin of Bitcoin

Daarom begon hij Litecoin. Hij wilde namelijk een snellere variant van de Bitcoin. De belangrijkste verschillen tussen bitcoin en litecoin zijn dat litecoin transacties vier keer zo snel zijn en dat litecoin transacties veel goedkoper zijn, vaak minder dan één cent, terwijl bitcoin transacties gemakkelijk 300x zo duur kunnen zijn. Daarnaast heeft litecoin sinds 2022 de MWEB update. De MWEB update verbergt transactiebedragen en de inhoud van je wallet. Dit betekent dat litecoin meer privacy biedt dan bitcoin; met bitcoin kan iedereen namelijk zien hoeveel je bezit en hoeveel je hebt verhandeld.

Tot slot is de snelheid waarmee litecoin kan worden gemined een stuk sneller dan bij de bitcoin. Een blok litecoin minen kan al gemiddeld in tweeënhalve minuut in tegenstelling tot tien minuten van Bitcoin. Daarnaast is het maximum litcoins gesteld op 84 miljoen in plaats van de 21 miljoen bitcoins.

De litecoin koers

Net zoals de andere crypto koersen zijn er ook enkele factoren waarop de litecoin koers is gebaseerd. Zo zijn er grote groepen die het hebben over deze litecoins. Wanneer zij nieuws krijgen over deze altcoin kan de litecoin koers zo maar negatief of positief worden beïnvloed. 

Daarnaast zijn er ook bekende personen die de prijzen kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld eens aan een Elon Musk. Elon Musk heeft de dogecoin koers al eens eerder flink laten stijgen. Dogecoin is een fork van litecoin. Dat betekent dat dogecoin gebaseerd is op litecoin, zoals litecoin dus gebaseerd is op bitcoin. Daardoor kun je stellen dat Elon Musk ook een fan is van litecoin, immers, zonder litecoin zou er geen dogecoin geweest zijn!

Litecoin koers euro

Zoals eigenlijk alle altcoins worden deze coins eigenlijk verkocht in dollar. Echter zijn er enkele Europese partijen die deze litecoin in euro’s verkopen. Zo kun je terecht bij Anycoin Direct.
Anycoin Direct is een crypto exchange waar je gemakkelijk en snel crypto kunt kopen. Of je nu met deze crypto wilt handelen of dat je wilt investeren voor het verkopen op een later termijn. Het kan allemaal bij Anycoin Direct.