Je hebt vast wel eens van Litecoin gehoord wanneer je bezig was met cryptocurrency. Litecoin is eigenlijk een van de meest bekende altcoins die er is. Toen de bitcoin koers jaren geleden echt vaart begon te maken, waren er ook veel investeerders voor de Litecoin. Wat Litecoin nou precies is en hoe deze litecoin koers wordt bepaald leggen we in dit artikel uit. Lees dus snel verder en kom alles te weten over de Litecoin koers.

Wat is Litecoin?

Litecoin is een peer-to-peer cryptocurrency. Met deze coin kunnen betalingen vrijwel kosteloos worden verricht. Het systeem waarop de litecoin is gebaseerd is net als andere altcoins een open source. Hierdoor is het volledig gedecentraliseerd en heeft niemand er complete controle over. Litecoin wordt beveiligd door middel van verschillende lastige cryptografische berekeningen. Hierdoor is het in staat om iedereen zijn of haar eigen financiën te kunnen beheren.

Geschiedenis Litecoin

Verschillend van de oprichter van Bitcoin is de oprichter van Litecoin niet anoniem. De oprichter van Litecoin is namelijk Charlie Lee. Charlie heeft eerst gewerkt bij Google. Toen hij de potentie van deze verschillende cryptocurrency zag was hij gelijk enthousiast. Echter zag hij enkele zaken die volgens hem beter zou moeten kunnen. Daarom begon hij Litecoin. Hij wilde namelijk een snellere variant van de Bitcoin.

Litecoin of Bitcoin

Vervolgens heeft hij het voor elkaar gekregen, met een heel team, om deze nieuwe altcoin te creëren. Het is niet heel gek dat deze litecoin heel erg lijkt op de bitcoin. Zoals eerder gezegd zijn er wel enkele zaken die anders zijn dan bitcoin.

Zo is de snelheid waarmee litecoin kan worden gemined een stuk sneller dan bij de bitcoin. Een blok litecoin minen kan al gemiddeld in tweeënhalve minuut in tegenstelling tot tien minuten van Bitcoin. Daarnaast is het maximum litcoins gesteld op 84 miljoen in plaats van de 21 miljoen bitcoins.

De litecoin koers

Net zoals de andere crypto koersen zijn er ook enkele factoren waarop de litecoin koers is gebaseerd. Zo zijn er grote groepen die het hebben over deze litecoins. Wanneer zij nieuws krijgen over deze altcoin kan de litecoin koers zo maar negatief of positief worden beïnvloed. 

Daarnaast zijn er ook bekende personen die de prijzen kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld eens aan een Elon Musk. Elon Musk heeft de Dogecoin koers al eens eerder flink laten stijgen.

Litecoin koers euro

Zoals eigenlijk alle altcoins worden deze coins eigenlijk verkocht in dollar. Echter zijn er enkele Europese partijen die deze litecoin in euro’s verkopen. Zo kun je terecht bij Anycoin Direct.
Anycoin Direct is een crypto exchange waar je gemakkelijk en snel crypto kunt kopen. Of je nu met deze crypto wilt handelen of dat je wilt investeren voor het verkopen op een later termijn. Het kan allemaal bij Anycoin Direct.