Hoe kom je eigenlijk aan bitcoin en andere crypto? De makkelijkste manier om te beleggen in bitcoin is via een crypto broker. Een broker heeft vaak een eigen voorraad aan cryptomunten waardoor je gelijk je bitcoin op je account krijgt. 

Het is ook mogelijk om via een crypto exchange bitcoin of crypto te kopen, hierbij is het wel zo dat het een aantal dagen kan duren voordat je je crypto hebt. Wat het beste werkt lees je in dit artikel, dus lees snel verder.

Stukje geschiedenis over het investeren in bitcoin

Bitcoin is de belangrijkste cryptomunt op de markt. De bitcoin is de allereerste cryptomunt en heeft ook de hoogste beurswaarde. Door deze redenen wordt de bitcoin op alle brokers aangeboden. Ben je op zoek naar een specifieke cryptomunt? Let dan goed op bij welke brokers je deze cryptomunt of altcoin kunt kopen.

In 2017 ging bitcoin door het dak. Het was een factor van een herstellende economie, veel media publiciteit en de fear of missing out. Iedereen wilde een stukje van het nieuwe geld, maar eraan komen was nog niet zo makkelijk. 

Hoe kun je beleggen in bitcoin?

Investeren in crypto was namelijk grotendeels nog weggelegd voor de mensen die er dagelijks mee bezig waren. Vandaag de dag zijn er grote brokers, verhandelaren en beurzen waar je gemakkelijk kan investeren in bitcoin en andere crypto zoals Ethereum, Cardano, Chainlink en meer!

Het is vaak ook al mogelijk om met iDEAL te betalen bij het afrekenen. Als dit niet mogelijk is dien je geld over te maken naar een rekening nummer of via een andere betaalmogelijkheid geld op je crypto account te zetten.

Koop je eerste Bitcoin bij Anycoin Direct

Investeren in bitcoin

Tegenwoordig schommelt de prijs van bitcoin tussen de 40.000 en 50.000 euro. Daar zitten vaak ook nog uitschieters naar boven en naar beneden bij. Hierdoor kan het heel interessant zijn om te daytraden, omdat de prijs schommelingen vrij groot zijn is er een mogelijk om geld te verdienen. 

Bitcoin marketcap

Daarnaast is het zo dat bitcoin een schaars product is. Er zit een limit aan hoeveel bitcoin munten er in totaal kunnen zijn. Door een aantal bugs en fouten aan de technische kant kunnen er ongeveer 21.000.000 bitcoin munten zijn. 

Momenteel zijn er al 18 miljoen bitcoin in omloop. Hierdoor is het aantal wat er nog bij kan komen gelimiteerd. De prijs van een bitcoin blijft een kwestie van vraag en aanbod. Zo kan het van de een op de andere dag opeens veel meer of minder waard zijn.

Wil je zelf gaan beleggen in bitcoin?

Als je zelf wilt gaan beleggen in bitcoin let dan op dat je een veilige en vertrouwde broker kiest die past bij jouw investeringsplan. Wil je actief op korte termijn gaan handelen of kies je liever voor de lange termijn? Kijk voor beide opties altijd naar de kosten die de broker hanteert. 

Hoe hoog zijn de transactie kosten en hoeveel verschillende munten bied de broker aan? Is het mogelijk om munten te converteren naar andere munten of werk je via een wisselkoers? Kijk ook goed of je de munten met euro’s aan kan kopen, want soms is het alleen mogelijk om het in Amerikaanse dollars te doen. Onderzoek dit allemaal goed, zodat je niet voor verrassingen komt te staan tijdens het beleggen in bitcoin.

Meer over bitcoin en crypto

Wil je vandaag beginnen met beleggen in bitcoin? Bekijk dan onze andere artikelen over het handelen in crypto. We helpen je graag verder om wat meer bekend te worden in deze markt. Wordt vandaag nog de crypto markt de baas!