EOS wordt wel eens de ‘’Ethereum killer’’ genoemd. EOS richt zich op pijnpunten van blockchain. Het probeert het probleem van snelheid, schaalbaarheid en flexibiliteit op te lossen die vaak een knelpunt worden voor dergelijke blockchain gebaseerde systemen.

Wat is EOS?

EOS is een krachtige infrastructuur voor gedecentraliseerde applicaties. EOS is een blockchain gebaseerd, gedecentraliseerd systeem dat de ontwikkeling, hosting en uitvoering van gedecentraliseerde applicaties (dApps) op commerciële schaal op zijn platform mogelijk maakt.

EOS ondersteunt alle vereiste kernfunctionaliteiten om ondernemingen en individuen in staat te stellen blockchain gebaseerde applicaties te maken op een manier die vergelijkbaar is met de webgebaseerde applicaties, zoals het bieden van veilige toegang en authenticatie, toestemming, datahosting en communicatie tussen de dApps en het internet.

EOS wordt ook ondersteund door webtoolkit voor interface ontwikkeling, waardoor het een compleet aanbod is voor probleemloze app ontwikkeling. Het werkt in principe op dezelfde manier als de Google Play Store en de App Store van Apple.

Block.one

EOS is een dochteronderneming van het blockchainbedrijf Block.one.

De Chief Technology Officer van Block.one is Daniel Larimer. Hij is een van de meest invloedrijke spelers in de cryptowereld. Daniel Larimer stond voorop bij het lanceren van zowel Bitshares en het op blockchain gebaseerde social media platform Steemit. Beide platforms zijn tegenwoordig enorm populair in de crypto community.

Dankzij de kennis, ervaring en netwerk van Laimer heeft hij geholpen EOS in de schijnwerpers te plaatsen als een van ’s werelds belangrijkste cryptocurrencies.

EOS.IO platform en EOS tokens

Het EOS ecosysteem bestaat uit twee hoofdelementen: het EOS.IO platform en de EOS tokens.

EOS.IO maakt gebruik van block-chain architectuur die gebouwd is om verticale en horizontale schaalvergroting van gedecentraliseerde applicaties mogelijk te maken. De EOS token is de cryptocurrency van het EOS-netwerk.

Net als Ethereum functioneert EOS.IO als een besturingssysteem voor dApps. Het platform bevat veel van de meest populaire services en functies die dApps ontwikkelaars nodig hebben. EOS wordt wel eens de ‘’Ethereum killer’’ genoemd. EOS richt zich op pijnpunten van blockchain. Het probeert het probleem van snelheid, schaalbaarheid en flexibiliteit op te lossen die vaak een knelpunt worden voor dergelijke blockchain gebaseerde systemen.

Hoewel EOS veel upgrades biedt voor veel van de kernfunctionaliteiten van Ethereum, is er nog een lange weg te gaan voordat EOS in staat is om Ethereum van de plek als het beste dApp-platform te verplaatsen.

EOS koers

Je kunt de EOS koers op verschillende plekken bekijken. Een van de exchanges waar je de EOS koers kunt bekijken is  Anycoin Direct. Naast het zien van de koers EOS kun je ook EOS kopen.  Je kunt dit gemakkelijk, veilig en snel doen. Bekijk daarom snel wat de huidige koers EOS crypto is.

Je kunt EOS gebruiken voor het kopen van bepaalde diensten of producten, maar ook voor het handelen in crypto. Wanneer je hier meer over wilt weten kun je ook de verschillende artikelen op onze website lezen.