Iedereen wilt toch het meeste uit zijn vermogen halen? Bij Investeringsadviseur zullen we alle plus- en minpunten benoemen van de populairste vermogensbeheerders. Laat ons je helpen om een goede keuze te maken.

Wat is een vermogensbeheer?

Wil jij beginnen met investeren, maar heb je geen tijd? Of heb je onvoldoende kennis over de aandelenmarkt? Dan is een vermogensbeheer perfect voor jou. Je kunt samen met de beheerder afspreken wat jij wilt bereiken met het vermogen en hoeveel risico je hiervoor wilt nemen.

Vervolgens laat jij jouw geld beheren door de vermogensbeheerder en zal de vermogensbeheerder jouw geld beleggen in aandelen, obligaties of ETF’s. Natuurlijk is het niet allemaal rooskleurig. Een vermogensbeheer staat niet garant voor een positief rendement.

Niemand kan de toekomst met 100% zekerheid voorspellen, ook de vermogensbeheerder kan dit niet. Hierom is het niet mogelijk om rechten te ontlenen aan de verwachtingen van een beheerder.

Populaire vermogensbeheer vergelijken

Nu we weten wat een vermogensbeheer is zullen we vermogensbeheerders vergelijken van enkele toonaangevende Nederlandse banken. Denk hierbij aan ABN Amro, ING en Centraal Beheer. Lees dus snel verder en kom erachter welke bank het beste bij jou past!

ABN Amro vermogensbeheer

ABN-Amro is een van de grootste banken van Nederland. Het ABN-Amro vermogensbeheer blinkt uit op het gebied in macro-economisch onderzoek en tactisch beleid. Vermogensbeheer is al vanaf € 50.000 mogelijk bij de bank.

Bij ABN-Amro heb je keuze uit drie beleggingsvormen, deze beleggingsvormen worden ook mandaten genoemd. Wanneer je een mandaat hebt gekozen dan geef je ABN-Amro de ruimte om je vermogen met een bepaalde strategie te beleggen.

Duurzaam Mandaat

De naam zegt het eigenlijk al. Wanneer je kiest voor Duurzaam Mandaat, dan zal ABN-Amro je vermogen investeren in fondsen, obligaties en bedrijven die gefocust zijn op duurzaamheid. Uiteraard zal er ook gelet worden op financieel rendement.

Multi Manager Mandaat

In deze portefeuille wordt de nadruk gelegd op drie trends die de economische groei sterk beïnvloeden: technologie, demografie en milieu. Ook in dit mandaat wordt er gelet op de duurzaamheid van de geselecteerde beleggingen.

Inkomsten Mandaat

Van de drie mandaten is de Inkomsten Mandaat het meest gericht op resultaat. Deze vorm van vermogensbeheer is gefocust om voor jou inkomsten uit je beleggingen te halen. Er wordt belegd in beleggingsfondsen die zich volledig richten op beleggingen met een hoge dividenduitkering.

ING vermogensbeheer

ING is een van de populairste banken van Nederland. Ook is ING actief in het buitenland. Ook bij ING zijn er verschillende beleggingsstrategieën waaruit je kunt kiezen, ieder met zijn eigen karakter. Deze strategieën zijn: Actueel, Duurzaam, Inkomen en Index.

Wanneer je hebt gekozen voor een beleggingsstrategie dan zal ING jouw gekozen strategie toepassen bij het beleggen in aandelen, obligaties of ETF’s. ING vermogensbeheer is al mogelijk vanaf € 25.000.

Actueel beleggingsstrategie

Als je kiest voor de beleggingsstrategie Actueel, dan zal ING jouw vermogen investeren in trends zoals technologie, gezondheidszorg en klimaat. Deze strategie is aantrekkelijk als je wilt beleggen in grote toonaangevende bedrijven, zoals Apple, Amazon en Alibaba. Om deze trends te vinden zoekt het ING Investment Office naar actuele kansen en ontwikkelingen in de wereldwijde markt.

Duurzaam beleggingsstrategie

Duurzaamheid wordt steeds een belangrijker begrip en ING realiseert dit zich ook. De beleggingsstrategie Duurzaam is interessant voor degene die streven naar een groenere wereld, maar ook naar rendement. Bij deze strategie zal ING jouw vermogen beleggen in bedrijven als Ecolab, Danone en Salesforce.

Inkomen beleggingsstrategie

Bij het beleggingsstrategie Inkomen zal ING jouw vermogen beleggen in met name Europese ondernemingen. Denk aan Vodafone, Unilever en Ahold Delhaize. Deze strategie is gefocust op rendement uit beleggingen die rente of dividend uitkeren.

Index beleggingsstrategie

Wanneer je kiest voor beleggingsstrategie Index, dan zal ING jouw vermogen volledig beleggen in indexfondsen (‘’trackers’’). Deze strategie is aantrekkelijk voor degene die tegen lage kosten willen beleggen. De trackers volgen de bewegingen van verschillende financiële markten, denk aan EuroStoxx 50 en S&P 500 index.

Saxo bank vermogensbeheer

Saxo is een grote beleggingsbank in Denemarken en heeft zich sinds kort versterkt met Binck Bank. Op de Saxo platformen kun je eenvoudig wereldwijd beleggen. Hierbij heb je de keuze uit verschillende financiële producten zoals ETF’s, aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en futures. Ook bij Saxo bank heb je de keuze uit verschillende beleggingsstrategieën/pakketten. Ieder heeft zijn eigen karakter, de pakketten bestaan uit: pakket voor de actieve beleggers, de daytraders en de allroundbelegger.

Wanneer je hebt gekozen voor een pakket, zal Saxo bank jouw gaan helpen bij het beleggen in ETF’s, aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en futures. Saxo bank Vermogensbeheer is al mogelijk vanaf €10.000 euro. Voor sommige portefeuilles (met uitsluitend aandelen) ligt het minimum op €30.000 euro. Lees hier meer over Saxo Bank beleggen.

Centraal Beheer gemaksbeleggen

Bij Centraal Beheer noemen ze het vermogensbeheer wat anders namelijk Centraal Beheer gemaksbeleggen. Bij het gemaksbeleggen heb je ook meerdere keuzes. Je krijgt de keuze uit voorzichtig, gemiddeld en ambitieus. Deze pakketten hangen af van de risico’s die je wilt nemen.

Natuurlijk is er niks gegarandeerd over het verkrijgen van het rendement. Pas hier daarom ook zeker mee op! We hopen je met dit artikel wat verder geholpen te hebben. Veel succes met het kiezen van jouw nieuwe broker!

centraal beheer beleggen