Tegenwoordig hoor je steeds vaker dat je moet gaan beginnen met beleggen, want voor de spaarrente hoef je het niet meer te doen. Er zijn veel mogelijkheden om je geld te beleggen, zo kun je bijvoorbeeld bij Centraal Beheer beleggen. Voor zowel beginners als voor experts is dit een goede oplossing. Waarom dit zo is, lees je verder in dit artikel.

Er zijn genoeg bedrijven waaruit je kunt kiezen om te beginnen met beleggen. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor Centraal Beheer beleggen. Hoe dit allemaal werkt gaan we je nu uitleggen, lees daarom snel verder.

Over Centraal Beheer

Centraal Beheer is opgericht uit de gedachte om mensen te helpen, elke dag van de week. Al 100 jaar zorgt Centraal Beheer met hun netwerk van specialisten voor passende oplossingen voor hun klanten.

Centraal Beheer is een verzekering dat over de jaren heen een van de grootste is geworden binnen Nederland. Je kunt bij Centraal Beheer terecht als bedrijf, voor jezelf of voor je gezin. Zo kun je bij Centraal Beheer terecht voor;

 • Verzekeringen
 • Diensten
 • Hypotheek
 • Sparen
 • Lijfrente
 • Pensioen
 • Beleggen

Beleggen bij Centraal Beheer

Centraal Beheer weet ook dat beleggen steeds populairder aan het worden is. Ook snappen zij dat niet iedereen de tijd en kennis heeft over de desbetreffende markt. Toch willen zij beleggen voor iedereen toegankelijk maken. 

Of je nou jaren ervaring hebt in beleggen of net pas begint, Centraal Beheer beleggen is voor iedereen toegankelijk. Door middel van verschillende producten kan Centraal Beheer ervaren en beginnende beleggers helpen. Hoe deze producten specifiek in elkaar zitten leggen we zo uit.


centraal beheer beleggen

Beginnen met kleine bedragen

Wanneer je bij Centraal Beheer gaat beleggen of laat beleggen dan kun je ervoor kiezen om zo klein mogelijk te beginnen. Je hebt namelijk geen grote kapitalen nodig om te beginnen met beleggen

Op basis van jouw inleg bepaal je dus ook hoeveel jij kwijt kunt om te beleggen. Hiermee kun je ook zelf het risico bepalen en ga je dus echt beleggen met geld dat je kunt missen. Het is namelijk altijd verstandig om te beleggen met geld dat je echt kunt missen.

Risico’s bij Centraal Beheer beleggen

We weten allemaal dat beleggen niet zonder risico’s is. Toch is Centraal Beheer er van overtuigd dat beleggen een betere oplossing is dan sparen. Helemaal met de huidige spaarrente. Op lange termijn is dit zeer waarschijnlijk. Op korte termijn kunnen er echter wat risico’s bij komen kijken. Dit weten ze bij Centraal Beheer ook. 

Daarom is er altijd een regel bij beleggen: resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Bij Centraal Beheer beleggen doen ze er gelukkig wel zoveel mogelijk aan om de risico’s te beperken. Je kunt namelijk kiezen voor twee soorten beleggingen als beginner.

Gemaksbeleggen bij Centraal Beheer

De eerste keuze is het Centraal Beheer gemaksbeleggen. Dit is een goede optie als je vertrouwen hebt in de fondsbeheerders van Centraal Beheer vermogensbeheer. Bij Centraal beheer beheerd beleggen beleg je namelijk in 1 mixfonds van je eigen keuze. 

Vervolgens beleggen de fondsbeheerders van Centraal Beheer jouw geld in deze mixfonds. Op deze manier hoef je zelf niet dagelijks de beurs bij te houden, maar wordt dit voor je gedaan. Erg interessant als je besluit om passief te beleggen.

Start nu met gemaksbeleggen

Fondsbeleggen

De tweede keuze is dan het fondsbeleggen. Met fondsbeleggen heb je meer keuze en heb je de touwtjes iets meer in handen. Je krijgt nu de keuze uit 4 verschillende fondsen van voorzichtig tot zeer ambiteus. Daarnaast heb je ook de keuze uit 2 obligatiefondsen en 1 aandelenfonds. Je kunt er nu voor kiezen om alles in 1 fonds te stoppen of om je geld te verdelen. 

Bij het fondsbeleggen worden alsnog de beleggingen gedaan door de fondsbeheerders van Centraal Beheer beleggen, maar heb je alsnog meer keuze. Deze keuze is wat interessanter als je meer van de markt af weet. De verschillende beleggingsfondsen zullen we hieronder even kort uitleggen.

Mixfonds voorzichtig

Wil jij niet teveel risico lopen en ben je bijvoorbeeld net begonnen met beleggen? Dan is dit een goed fonds voor jou. Dit mixfonds is namelijk gericht op vooral obligaties en liquiditeiten. Zoals je misschien weet zijn de beurskoersen van obligaties minder gevoelig voor plotselinge veranderingen. Je moet wel rekening houden dat het rendement op dit fonds lager is dan de andere pakketten. Redenen waarom je voor dit fonds zou kunnen kiezen zijn:

  • Relatief lager risico t.o.v andere fondsen
  • Bestaande uit obligaties en liquiditeiten
  • Aangeraden voor 2 tot 5 jaar beleggen
  • Kosten tot 0,60% per jaar

Makkelijk beleggen bij Centraal Beheer

Mixfonds gemiddeld

Wil jij iets meer risico nemen en voel jij je comfortabel met de markt? Dan kun je kiezen voor het mixfonds gemiddeld. In dit fonds wordt er meer belegd in staatsobligaties, bedrijfsobligaties en aandelen. De gedachten achter dit fonds is als je meer denkt aan vermogensgroei over een langere periode dan 2 tot 5 jaar zoals het voorzichtige mixfonds. Een aantal punten waarom jij voor dit fonds zou kunnen kiezen zijn:

 • Gemiddelde risico
 • Bestaat uit meer risicovolle beleggingen zoals aandelen
 • Aangeraden voor 5 tot 10 jaar beleggen
 • Kosten tot 0,60% per jaar

Mixfonds ambitieus

Wil jij meer risico nemen en ben je niet bang om op korte termijn wat te verliezen? Dan is dit mixfonds voor jou. Deze fonds bestaat vooral uit aandelen. Hierdoor is de kans groter dat er op korte termijn niet altijd winst wordt behaald. Als jij niet heel de tijd op je account wilt kijken en tegen stress kunt is dit een goed fonds voor jou. Op langer termijn zal er meer rendement worden gerealiseerd.

 • Relatief hoog risico
 • Bestaande uit vooral aandelen
 • Aangeraden voor minimaal 10 jaar beleggen
 • Kosten tot 0,60% per jaar

Mixfonds zeer ambitieus

Dit mixfonds is geschikt voor de meest ambiteuze beleggers. Ben jij bereid om mogelijk wat meer risico te lopen als dit op lange termijn meer rendement op loopt? Dan zou je echt eens moeten kijken naar dit fonds. Dit fonds is gericht op vermogensgroei op meer dan 15 jaar en bestaat veelal uit aandelen. Zeer risicovol, maar het rendement dat verwacht wordt is wel het hoogste. Belangrijke punten zijn:

 • Relatief zeer hoog risico
 • Bestaande uit aandelen
 • Aangeraden voor periode van minimaal 15 jaar
 • Kosten tot 0,60% per jaar

Beleggen berekenen

Bij Centraal Beheer beleggen heb je toegang tot een handige tool die je laat zien wat de mogelijkheden zijn met beleggen. Zo moet je eerst je eerste inleg invullen waarmee je wilt beginnen. Vervolgens vul je je maandelijkse inleg in en de looptijd van de belegging.

Als laatst vul je het gewenste rendement in van je belegging. Klik op de knop en je zult een berekening zien voor jouw belegging. Met deze tool krijg je een duidelijk inzicht en weet je waar je aan toe bent voordat je begint met beleggen.

Start nu met beleggen bij Centraal Beheer!