Ben je geïnteresseerd in de ING beleggingsfondsen? In dit artikel kom je alles te weten over de ING beleggingsrekeningen en beleggingsfondsen. De ING bank biedt verschillende beleggingsmogelijkheden. 

Je kan kiezen uit eenvoudig beleggen, vermogensbeheer en zelf op de beurs. Bij vermogensbeheer en bij zelf op de beurs kan je gebruik maken van Beleggingsfondsen. 

Beleggen kan volgens Bob Homan, hoofd ING investment office een goede optie zijn voor mensen die op zoek zijn naar een gespreide vermogensopbouw. Hieronder lees je wat een beleggingsfonds is en hoe het door ING wordt toegepast om jouw rendement te bieden.

ING beleggingsfondsen uitgelegd

Een beleggingsfonds ook wel een aandelenfonds genoemd. Is een verzameling van aandelen van bedrijven van verschillende soorten en takken. Doordat een beleggingsfonds bestaat uit aandelen van verschillende bedrijven wordt het risico verspreid. 

Je inleg wordt verdeeld waardoor als een bepaalde sector hard wordt geraakt een andere sector het op kan vangen. Er bestaan beleggingsfondsen die gebaseerd zijn per land dus alleen bedrijven uit Nederland of een continent dus alleen Europa. Maar ook fondsen die bedrijven bevatten over de hele wereld.

Rendement op ING Beleggingsfondsen.

Je kan rendement met een beleggingsfonds op twee verschillende manieren krijgen. De eerste vorm is een dividend. Hierbij keert een bedrijf een deel van hun winst uit aan de aandeelhouders. Het dividend kan ook uitgekeerd worden in de vorm van aandelen. Hierdoor krijg je jaar op jaar meer aandelen in het fonds. 

Waardoor je portefeuille groeit. Daarnaast kan het zijn dat de aandelen binnen het beleggingsfonds meer waard worden. Dit wordt koersrendement genoemd. Door je aandelen te verkopen als de koerswaarde hoog staat realiseer je koersrendement.

ING Beleggingsfonds of losse aandelen

Bij het aankopen van een aandeel koop je een stukje van het bedrijf. Bij een beleggingsfonds koop je afhankelijk van het bedrag wat je belegd. Meerdere kleine stukjes aandelen van verschillende bedrijven. Bij een beleggingsfonds wordt de prijs van het fonds een keer per dag geüpdate waarbij aandelen elke minuut van de dag van prijs veranderen. 

Hierdoor is het met losse aandelen interessanter om bijvoorbeeld te daytraden of voor de korte termijn. Een beleggingsfonds is meer voor de lange termijn hierbij leg je het geld in en laat je het een aantal jaren staan. Kies daarom ook het juiste fonds wat past bij je strategie.

Strategieën van beleggingsfondsen

Een beleggingsfonds bepaald zelf de strategie. Daarom is het belangrijk dat je onderzoek doet naar wat voor type het beleggingsfonds is. Voordat je je geld in het verkeerde fonds investeert.

Kies je voor een groeifonds wat geen dividend uitkeert maar juist meer waard wordt. Of heb je liever dividenduitkering wat elk kwartaal uitgekeerd wordt in de vorm van geld of herinvestering. Bij ING beheerd beleggen kan je deze beleggingsfondsen makkelijk vergelijken.

Over investeringsadviseur

Wij van investeringsadviseur helpen je graag bij het ontdekken van de wereld van beleggen. Dit doen we door uitleg te geven en blogs te schrijven over alles wat er in de wereld van geld en beleggen op dat moment actueel is. Wil je meer weten over ING beleggingsfondsen en Vermogensbeheer. Lees dan ook ons blog over het ING aandeel of het blog over hoe je zelf kan beleggen.