Doordat er tegenwoordig zoveel verschillende altcoins en andere blockchain projecten zijn, is het lastig om te weten welke coin wat doet. Wij snappen dit probleem en helpen je hier graag verder mee. Vandaar dat we je in dit artikel alles gaan vertellen over Verge coin en de Verge koers. Wel zo handig om te weten wat de Verge koers in het verleden heeft gedaan en wat deze eventueel in de toekomst gaat doen. Lees daarom snel verder!

Wat is Verge?

Een van de belangrijkste zaken van cryptocurrencies zijn anonimiteit en privacy. De Monero coin is hier een goed voorbeeld van. Verge richt zich hier ook volledig op. Het is een decentraal open source blockchain project. 

Verge (XVG) maakt zoals veel andere altcoins gebruik van de Bitcoin blockchain. Om de privacy en anonimiteit te waarborgen maakt het ook gebruik van andere netwerken zoals TOR en I2P.

Het TOR netwerk

Omdat de privacy en anonimiteit zo belangrijk is maakt de Verge coin ook gebruik van het TOR netwerk. Dit is een netwerk waardoor een IP-adres niet te traceren is. Deze verandert namelijk elke keer van locatie.

Dit betekend dus ook dat wanneer je een transactie maakt via dit netwerk het niet te traceren is. Er wordt namelijk gebruikgemaakt van een nep IP-adres en niet je eigen adres. Dit netwerk wordt ook gebruikt om toegang te krijgen tot het dark web.

Controversieel

Hoe fijn en veilig dit ook klinkt is er ook een keerzijde aan deze Verge coin. Deze Verge coin kan namelijk ook worden gebruikt op het Dark web en kan worden gebruikt door criminelen. Wanneer je een aankoop doet met deze Verge coin ben je dus bijna niet te traceren.

Voor criminelen kunnen zij dus gemakkelijk en vrij uit nieuwe aankopen doen op het internet. Hier vallen dus ook illegale producten onder. Echter is dit niet waar de Verge coin natuurlijk voor bedoelt is.

Verge Wraith Protocol

Om het probleem van hierboven te voorkomen kan er ook voor worden gekozen om juist wel openbaar te maken wie jouw Verge coins krijgt. Dit wordt mogelijk gemaakt door de Verge Wraith Protocol.

Door dit Wraith Protocol kun je dus zelf kiezen of jouw transactie te traceren is op de Verge blockchain. We snappen dat het misschien nu wat onduidelijk klinkt, dus vandaar de afbeelding hieronder die het voor je uitlegt.

Rootstock netwerk

Zoals eerder verteld wordt er gebruikgemaakt van verschillende netwerken. Een van deze netwerken is de Rootstock. Dit is een sidechain wat het mogelijk maakt dat smart contracts worden geïntegreerd in het netwerk.

Rootstock maakt gebruik van Verge-tokens om verschillende smart contract transacties uit te voeren. Het mooie hieraan is dat de Rootstock een onafhankelijke partij is met eigen coins. De waarde van een Rootstock coin (RSK) is ongeveer gelijk aan de XVG koers.

Verge (XVG) koers

De Verge (XVG) koers heeft zoals vele andere crypto koersen op heel laag gestaan. Sinds halverwege 2017 begon de Verge koers te groeien. Het heeft op een top zelfs gestaan op € 0,15. Dit klinkt weinig, maar de Verge koers heeft een lange tijd op € 0,00001 gestaan. 

Tegenwoordig is de Verge koers weer flink aan het stijgen en dalen. Door de laatste crypto dip heeft ook de Verge koers een flink klap gekregen. Houdt hier dus rekening mee als je crypto wilt kopen.

Verge kopen

Je kunt Verge kopen bij verschillende crypto brokers. Een van de crypto brokers waar je terug kunt is Anycoin Direct. Zij hebben veel verschillende altcoins die je kunt kopen waaronder de Verge coin. Ga jij Verge kopen om mee te daytraden of ga je liever investeren in crypto?