We snappen dat je tegenwoordig niet meer elke altcoin kent die er bestaat. Het zijn er namelijk zoveel geworden. We willen je graag helpen met deze altcoins voor je uit te leggen. Altcoins kunnen namelijk zeer interessant zijn voor daytraden of het investeren in crypto. In deze blog gaan we je alles vertellen over een unieke altcoin genaamd Algorand. Wil je dus meer weten over deze coin? Lees dan snel verder!

Wat is Algorand?

Algorand is een coin dat zich heeft gefocust op de struikelblokken van de meeste blockchain projecten. Het focust zich namelijk op decentralisatie, veiligheid en schaalbaarheid. Deze struikelblokken willen zij aanpakken door middel van hun eigen algoritme. Dit algoritme heet het consensus Pure PoS. 

Hoe dit algoritme werkt vertellen we je straks. Algorand heeft zich gefocust op deze drie punten omdat ze vonden dat dit nog niet goed genoeg door andere projecten werd gedaan. Vandaar dat zij ook zelf het heft in handen hebben genomen.

Werking van deze coin

Zoals je hierboven kon lezen maakt Algorand gebruik van een eigen algoritme genaamd consensus Pure PoS. Dit algoritme is gebasseerd op de eerlijkheid van de meerderheid. Het straft de mensen niet wanneer zij in hun Proof-of-Stake mensen betrappen op ‘vals spelen’. 

Hiermee wordt bedoeld dat mensen niet proberen het systeem te foppen. Zo kunnen zij bijvoorbeeld niet meerdere keren proberen om één blok te valideren. Zo lang de meerderheid van de gebruikers eerlijk blijft, worden deze ‘valsspelers’ buiten gesloten.

Algorand koers

De Algorand koers heeft zoals vele crypto koersen hoge pieken en diepe dalen gekend. Zo heeft het een all-time-high gekend van maar liefst $3,28, maar ook een all-time-low van $0,1024. 

Het verrassende hieraan is dat de all-time-low later is dan de all-time-high. Vandaar dat de Algorand koers nu weer bezig is met een opmars. Of deze Algorand koers ooit weer voorbij de all-time-high gaat komen is maar de vraag. Wat denk jij dat deze koers gaat doen?

Algorand kopen

Algorand kopen kun je op verschillende plekken doen bij verschillende crypto brokers. Kies vooral een crypto broker uit waarbij je goed voelt. Lees je bij alle crypto brokers goed in en kom erachter welke goed bij jou past. 

Een van de crypto brokers die je kunt kiezen is Anycoin Direct. Dit is een grote naam binnen de crypto exchanges en heeft veel altcoins die je kunt kopen. Bekijk snel of Algorand er ook tussen zit!